HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.12.19. 21:35 amikeruletunk

Rendőrjárőrök az 50-es villamoson

 A tömegközlekedést igénybe vevők sajnos naponta tapasztalják, hogy a BKV járművein nincsenek biztonságban a személyes tárgyaik – az ékszereik, a pénztárcájuk, a mobiltelefonjuk –, amelyek elsődleges célpontjai a zsebtolvajoknak, illetve az erőszakosabb bűncselekménytől sem visszariadó rablóknak.

A téli hónapokban ráadásul korábban sötétedik, és ez a körülmény is segíti a rossz szándékú embereket. Nincs ez másképp az 50-es villamos vonalán sem, ahol azonban decembertől rendőrök teljesítenek járőrszolgálatot az esti órákban.
– Több jelzés is érkezett, hogy megszaporodtak a bűncselekmények az 50-es villamoson, ezért – mintegy elrettentésül – sötétedés után rendőrjárőrök teljesítenek szolgálatot a járműveken – mondta Lévai István Zoltán közbiztonságért is felelős alpolgármester.

Az intézkedés eredményeképpen a tömegközlekedési eszközökön típusosnak számító bűncselekmények, a zsebtolvajlás, valamint a leginkább idősek és fiatalkorúak sérelmére elkövetett rablások visszaszorítása várható.

Az esti rendőri jelenlétnek az utasokon kívül a villamosvezetők is nagyon örülnek, mert sajnos ők nem sokat tehetnek utasaik értékeinek a védelméért és a tolvajok elfogásáért. 
A járőrök már túl vannak néhány gyanúsan viselkedő személy igazoltatásán is, így vélhetően a jelenlétük híre már elterjedt a rossz szándékú „utasok” körében, akik ennek tudatában elkerülik az 50-es villamos vonalát. A járműveken elkövetett bűncselekmények száma ennek köszönhetően is számottevően csökkenhet.

A járőrakció egyelőre meghatározatlan idejű, a tapasztalatok alapján dől majd el, hogy szükséges-e az állandó szolgálat. Annyi azonban biztos, hogy a téli hónapokban számíthatunk rendőreink jelenlétére a villamos vonalán. 

Puskás Attila-BP18

komment

süti beállítások módosítása