HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.12.19. 21:46 amikeruletunk

Összefogás a lakáshitelesek érdekében

  A lakáshitelesek támogatása érdekében kormánypárti-ellenzéki összefogás született az önkormányzatban: a képviselő-testület teljes egyetértésben szavazott amellett, hogy az önkormányzat adósságkezelési szolgáltatással álljon a rászorulók mellé.

Az előterjesztő Ughy Attila polgármester volt, aki a nehéz helyzetbe került lakástulajdonosok támogatása érdekében úgynevezett adósságkezelési szolgáltatás bevezetésére tett javaslatot. Ennek lényege az, hogy az önkormányzat támogatja az adósság megfizetését, ha a szolgáltatásra pályázó háztartás megfelel az előírt feltételeknek. Ezek közé tartozik például az, hogy a háztartás legalább hat hónapja fennálló adóssága meghaladja az 50 ezer forintot, de ne haladja meg az 1 milliót. A háztartásban élőknek természetesen rendelkezniük kell a hitel visszafizetéséhez szükséges fedezettel, vagyis rendszeres jövedelemmel. Az adósságkezelés bizonyos feltételek mellett akár 24–60 hónapig is tarthat, és így 800 ezer forinttal is csökkenthető a hátralék.
Az előterjesztésben üdvözlendő, hogy a támogatottak körébe nemcsak a deviza-, hanem a forinthiteleseket is bevonja, így a kerületi lakosok legtöbbje valóban igénybe veheti a szolgáltatást. Az előterjesztést a képviselő-testület elfogadta.

Az előterjesztést itt olvashatja el.

BP18

komment

süti beállítások módosítása