HTML

2011.12.01. 04:35 amikeruletunk

Pestszentimrei advent

advent-029.jpgSzombat este, akik elfogadták az Együtt Pestszentimréért Egyesület meghívását és eljöttek a pestszentimrei Hősök terére, szívükben az ünnepvárás melegével térhettek haza. A tér kivilágítása, az utca ünnepi fényei igazi bensőséges hangulatot teremtettek. A civil egyesület elnökének, Dunavölgyiné Lipokatich Margit köszöntője után elsőként Gödölle Máron atya beszélt adventről, majd következett a tér közepére felállított adventi koszorú megáldása és az első gyertyaszál meggyújtása. Sokan ezzel az adventi lánggal gyújtották meg ekkor saját gyertyájukat is. Háló Gyula és Orbán Kálmán lelkészek köszöntő szavai után ünnepi műsor tette még meghittebbé az estet. Közreműködött Csernyus Kata, aki meseszép hangján énekelt, Valentin István, aki Babits MihályPsychoanalysis Christiana című versét szavalta, fellépett a Szent Imre kórus több szólamú énekek előadásával, valamint a református egyház ifjúsági csoportja gitár kísérettel.

Az utolsó műsorszám alatt az egyesület tagjai pogácsával kínálták az egybegyűlteket. Míg az ünnepi percek a lelkünket melengették meg, addig a zárásképpen elfogyasztott forró tea és forralt bor testünket fűtötte át.

Reményeik szerint az imrei közös gyertyagyújtás hagyománnyá válik városrészünkön, évről évre egyre többen jönnek el és érzik magukénak a karácsonyvárás eme első mozzanatát.

Bár az egyesület eredetileg nem tervezte, többek javaslatára szombatonként(december 3., 10., 17.) fél 6 órakor mindig meggyújtjuk a következő adventi gyertyát azokkal, akik szívesen csatlakoznak egy rövid együttlétre az imrei Hősök terén. 

komment

süti beállítások módosítása