HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.11.14. 14:59 amikeruletunk

Egységes szabályozási terv készítéséről döntött a testület

Átfogó kerületi szabályozási terv megalkotásáról határozott tegnap a képviselő-testület. Ezzel sikerül felszámolni az elmúlt tíz évben kialakult jogi zűrzavart.

 


 

Több mint tíz év után végre az egész kerület közigazgatási területére vonatkozó szabályozási terv készül. Az egységes tervezésre égető szükség van, hiszen jelenleg Pestszentlőrincen és Pestszentimrén összesen 40 kisebb terv van érvényben: ezek 1999 óta változó jogi környezetben születtek. Az áttekinthetetlen helyzet bénítólag hat a fejlesztésekre, a beruházásokra és a fenntartói gyakorlatra is. 

A képviselő-testület a november 10-i ülésén egyhangúlag foglalt állást az átfogó tervezés mellett. Dömötör István fideszes és Petrovai László LMP-s képviselő külön is hangsúlyozta: a kerületi szabályozási terv olyan problémakörökre koncentrál, amelyekkel amúgy is mindenképpen foglalkoznia kellene az önkormányzatnak, így tehát végre egységes koncepció alapján, összefogottan lehet megoldani azokat. Mindezzel a szocialista frakció is egyetértett.

A javaslattal együtt a testület egy háromszakaszos ütemtervet is elfogadott, amelyből kiderül, hogy a problémás területek közül elsőként a közlekedést vizsgálják: a tömegközlekedést és a kerületi forgalmi helyzetet. Ezután környezetvédelmi kérdések kerülnek napirendre: a lég-, por- és zajszennyezést egyaránt vizsgálják. A továbbiakban a vizsgálat olyan területekre terjed majd ki, mint a városszociológia, a közműhálózat, az energetika, a kulturális örökség, a zöldfelületek hasznosítása és növelése.

Az előterjesztés itt letölthető.

BP18

 

komment

süti beállítások módosítása