HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.10.19. 01:42 amikeruletunk

Lakossági fórum az épülő új Aldiról

 Lakossági fórumon derül ki, miért kell még egy szupermarket a Királyhágó utcába is. Szó esik arról is, hogy mennyire zajos egy áruházépítés.

 

 


 

 

A Királyhágó utca és a Mayerffy Ferenc utca találkozásánál épülő Aldi áruház kapcsán október 24-én 18 órakor tartandó lakossági fórumra készülve Dámsa József önkormányzati képviselő elmondta, hogy az építkezés kész tények elé állította az önkormányzatot.
A Kandó Téri Általános Iskolában helyet kapó fórumon választ kaphatnak az érdeklődők több, a beruházás létrejöttével kapcsolatos kérdésre. Egyebek között arra, hogy mikor, kinek, milyen feltételekkel és milyen felhatalmazás alapján, mennyiért értékesítették a területet.
Mivel az áruház telekhatára néhány méterre van a lakóépületektől, az ott élőket zavarhatja majd a várhatóan megnövekvő forgalom.
– Az egyik legfontosabb feladat az, hogy az építkezés ne érintse hátrányosan az áruház közvetlen közelében élőket – mondta Dámsa József. – A nyugalmat megzavaró, káros hatások ellensúlyozása érdekében zöldterület-kialakítására, illetve zajvédő fal építésére kell kötelezni az építtetőt. A forgalom túlzott megnövekedésének pedig a Mayerffy utca Királyhágó utca felőli egyirányúvá tételével lehetne elejét venni.

Varoskép

komment

süti beállítások módosítása