HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.10.04. 23:28 amikeruletunk

A n­épszámlálók többször csöngethetnek

Rosszul járnak azok az állampolgárok, akik nem hajlandók kitölteni a népszámlálási kérdőíveket: a települési jegyző ugyanis pénzbüntetéssel járó szabálysértési eljárást indíthat kötelező adatszolgáltatás elmulasztása miatt.

Mintegy 40 ezer számlálóbiztos vesz részt majd az októberben zajló népszámláláson. Aki ódzkodik beengedni az otthonába a számlálóbiztosokat, az az interneten is kitöltheti az adatközlő lapot – mondja Virágh Eszter, a népszámlálás szóvivője.

Az adatgyűjtés során igazolvánnyal azonosítják magukat az adatgyűjtők. Feladatuk, hogy egy címet többször is felkeressenek, annak érdekében, hogy mindenképpen megtörténjen az adatgyűjtés. Az adatszámlálás anonim módon zajlik. Lakcímekre küldjük a népszámlálási adatlapcsomagot, de nevet nem párosítunk a címhez. A feldolgozásnál pedig a pontos cím már nem is szerepel, így azt nem lehet társítani a válaszokkal. Senki sem ellenőrzi, hogy az adatlapon tényleg a valóságnak megfelelő adatok szerepelnek-e, de valótlanság írásának sincs sok értelme. Külön stratégiát dolgoztunk ki a hajléktalanok összeírására. Azoknak a szociális munkásoknak a segítségét kérjük, akik tudják, hol találhatók meg a fedél nélküli emberek. Igyekszünk még a népszámlálási időszak elején egyszerre felvenni ezeknek a hajléktalanoknak az adatait.

Azokat az embereket is számba kell vennünk, akik kevesebb mint egy év óta külföldön élnek. Esetükben a Külügyminisztérium segítségét kérjük.

Helyi Tema

komment

süti beállítások módosítása