HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.09.21. 03:45 amikeruletunk

Karácsonyra lesz lift

Másfél hónapon belül ismét működhet a Sárkánycenter melletti vasúti feljáró két liftje. Ismert, hogy a felvonok hosszabb ideje nem állnak a lakosság rendelkezésére.

A MÁV sajtóosztályának tájékoztatása szerint a problémát az okozza, hogy hogy a nagy esőzések idején a lifttorony körül 60-70 centiméter magasan áll a víz, ami ellehetetleníti a lift üzemeltetését. A megoldás ezért összetett, mivel nem elég a felvonót megjavítani, hanem a probléma keletkezését is orvosolni szükséges, azaz a vízrendezés megvalósítását. A komplex előkészítési munkák után már a kivitelezés megkezdődött, illetve a liftek karbantartását végző cégtől megrendelésre került a liftek javítása, amit csak a vízrendezés után lehet kivitelezni.Az út túloldalán vezetik el a vizet, de ha ez nem elegendő, akkor a liftaknát felszerelik úgynevezett zsompszivattyúval, illetve szükség esetén lehetőség van arra, hogy a felvonuló indulási szintjét mintegy 80 centiméterrel megemeljék.

A vízrendezés után soron kívül elvégzik a liftek hibáinak megszüntetését, majd azokat újraindítják. A felvonókat fény függönyökkel szerelik fel, ami jelentősen megbízhatóbbá teszi a működésüket.

Ismereteink szerint legkésőbb a karácsonyi szezonra működőképes állapotba hozzák a felvonókat.

Prométheusz

komment

süti beállítások módosítása