HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.09.18. 19:55 amikeruletunk

IKSZ: Gyurcsány hagyja abba a közhangulat mérgezését

A Kereszténydemokrata Néppárt ifjúsági szervezete szerint Gyurcsány Ferencnek notórius hazudozóként végre önfegyelmet kellene gyakorolnia; az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének ötödik évfordulóján arra szólította fel a korábbi kormányfőt, hogy hagyja abba a közhangulat mérgezését, "maradjon csendben, és ne szóljon bele a közéletbe!"

 

Stágel Bence az IKSZ elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Gaal Gergely elnökhelyettes az évfordulón az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásukban megdöbbenésüknek adtak hangot amiatt, hogy Gyurcsány Ferenc egy külföldi lapnak nyilatkozva diktatúrához hasonlította Magyarországot.

Rámutattak: a volt szocialista kormányfő politikai és különösen miniszterelnöki ténykedése katasztrofális állapotba juttatta Magyarországot. Az új kormánynak sok tekintetben nincs igazi mozgástere, mert a nyolc évig tartó posztkommunista ámokfutás kényszerpályára terelte Magyarországot. Ha van ma valaki a közéletben, akinek nincsen erkölcsi alapja diktatúráról kioktatni bárkit is, akkor az pontosan Gyurcsány Ferenc. Hozzátették: a bukott miniszterelnök volt az, aki a hírhedt őszödi beszédével radikálisan rossz irányba terelte a magyar politikai közbeszédet, a hazudozó politikusok nemzetközi mintaképévé válva ezzel. Kifejtették: Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki időszakával ellentétben 2010 áprilisa óta Magyarországon nem kell kordonnal elzárni az embereket a Parlamenttől, nem veri szét és lövi ki békés megemlékezők szemét kormányfői utasításra a rendőrség, nem állítanak elő a gyülekezési jog gyakorlása miatt embereket a rendőrök, és nem hamisítanak költségvetési adatokat, félrevezetve ezzel egész Európát. Emellett nem hallgatják le törvénytelenül az ellenzéki politikusokat és családtagjaikat, nem adnak el földterületet a valódi árának a töredékéért, nem hazudnak bele a választók és a világ képébe, a kormány nem árulja, hanem "megvédi a hazát, amikor támadás éri" - írták.

A fiatal kereszténydemokrata politikusok tűrhetetlennek nevezték, hogy egy, "a hazugságai miatt világszerte hírhedtté vált posztkommunista politikus a világ közvéleménye előtt áruló módon lejáratni próbálja Magyarországot". Mint Stágel Bence és Gaal Gergely írta, ártatlanságát a volt kormányfő ne a nemzetközi közvélemény előtti "hazaáruló siránkozással", hanem a bíróság előtt próbálja bizonyítani.

A Magyar Rádió 2006. szeptember 17-én, internetes honlapján tette közzé a birtokába jutott hangfelvételt, amely a május 26-án Balatonőszödön tartott MSZP-frakcióülésen készült. Gyurcsány Ferenc a zárt körben elhangzott beszédében, helyenként durva szavak kíséretében beismerte: kormánya "végighazudta" az eltelt másfél-két évet - az ezt kinyilvánító, később elhíresült szavai szerint "hazudtunk reggel, éjjel meg este" -, nem csinált semmit négy évig, s közben az ország lehetőségeit messze túllépték.

komment

süti beállítások módosítása