HTML

2011.09.10. 01:43 amikeruletunk

Romák munkáját segíti az önkormányzat

A kerületi romák munkához jutását segíti az önkormányzat azzal, hogy a pályázati források kimerülésével egy hónapon át saját forrásokból ad feladatot mintegy húsz embernek.


Eredeti ötlettel állt elő az önkormányzat és a helyi munkaügyi központ, miután a parlagfűmentesítés tárgyában a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatát olvasták. A kiírás pályázati forrásokat tett elérhetővé munkanélküliek támogatására. A felajánlott pénz arra volt elegendő, hogy két hónapon át napi 6 órás munkakörben foglalkoztassanak az önkormányzatok munkanélkülieket: az állam a minimálbér 6 órára elosztott részét száz százalékban állta.

− Az önkormányzat álláspontja az volt, hogy munka nélküli romák támogatására használjuk fel az összeget. A munkaügyi központ Tarlósi Gyulát ajánlotta a feladat megszervezésére – mondta el Péntek Tamás városüzemeltetési divízióvezető.
Tarlósi Gyula a kerületi romaszövetség elnöke, több más kerületben ugyanennek a szervezetnek az elnökhelyettese, az előző városvezetés idején különböző önkormányzati cégek felügyelőbizottságának tagja volt.

A munkára felvett emberek java részét – a húszból tizenötöt – ő ajánlotta, és a két hónap alatt ő vezette a munkát a Városüzemeltető alkalmazottjaként.
− Olyan emberek vannak közöttük, akiknek korábban volt munkájuk, de sajnos megszűnt. Itt a bizonyíték: nem igaz, hogy a cigányok nem akarnak dolgozni, és csak a segélyre várnak. Ezek az emberek úgy örültek a munkának, mint a kisgyerekek, és bárki láthatja: mindennap pontosan megjelennek a munkahelyükön, rendesen elvégzik a feladatukat – mondta Tarlósi Gyula.

A munkacsapat a két hónap alatt a parlagfűkaszálásban segített. A pályázati pénzből finanszírozott 60 nap lejárta után a brigád nem szeretett volna feloszlani, ezért kérték az önkormányzatot, lássa el őket további feladatokkal.

− Tárgyaltam Péntek Tamással és Banyár Lászlóval, a Városgazda Zrt. vezérigazgatójával, akik Ughy Attila polgármesterrel is konzultáltak. Végül úgy döntöttek, hogy az önkormányzat még egy hónapon át saját pénzéből ad munkát ennek a húsz embernek. Ezt nagyon köszönöm nekik, és remélem, a továbbiakban is fontosnak tartják, hogy segítsenek – foglalta össze Tarlósi Gyula.

KGy-BP18

komment

süti beállítások módosítása