HTML

2011.09.08. 22:09 amikeruletunk

Kóstoljon bele!

A gazdag ízvilág, a színes zenei repertoár és a megszokott helyszín idén is garantálja az ősz eleji fesztiválozás örömét a kerület lakóinak. A Bókay Kertben szeptember második hétvégéjén mérhetik össze pörköltfőző tudásukat a mesterszakácsok, a tehetséges kezdők, de még a gyerekek is... A Szeptemberi Kóstoló két napon keresztül a játék önfeledt örömét kínáló szórakoztató és tanító gyermekprogramokat is kínál, így igazi családi hétvégére számíthatunk!


Lényegesen szerényebb költségvetés mellett is színvonalas programsorozattal készül megújult szeptemberi fesztiválunkra a XVIII. kerületi önkormányzat és a Városgazda Nonprofit Zrt. A szeptember 10-11-én, szombaton és vasárnap a Bókay Kertbe invitáló Szeptemberi Kóstoló színes programokkal és izgalmas pörköltfőző versennyel várja vendégeit. A „Szeptemberfesztivál” népszerű gasztronómiai mulatság új alapokra helyezett, igényességben és minőségben és sokat fejlődött utódrendezvényének programjai ingyenesen látogathatóak.

Bográcsok között

A fesztivál középpontjában természetesen a hagyományos pörköltfőző verseny áll. A szervezők okulva az elmúlt évek tapasztalataiból, úgy döntöttek: az utolsó pillanatig nyitva hagyják az ajtót a polgárok előtt, így péntekig várják a csapatok jelentkezését. A versenyre ötfős csapatok nevezhetnek; vállalatok, intézmények, civil szervezetek mutathatják meg, mennyire mozognak otthonosan a gasztronómia rejtelmeiben. Bárki főzhet bármit, egy kikötés van: az ínyencségeknek bográcsban kell készülniük. A remekműveket neves szakácsokból álló zsűri értékeli, akik az étel íze, tálalása, a csapat megjelenése alapján hirdetnek rangsort, de a döntés során figyelembe veszik a főzőhely hangulatát, a hagyománytisztelet és az egyediséget is. A főzőverseny vasárnap is folyatódik, amikor a gyerekszakácsok mutathatják be tudományukat. Újdonság, hogy a szervezők várják az otthon elkészített sütiket is, amelyeket Zila László mestercukrász bírál majd el.

Sztárok a színpadon

A magyaros étkek mellett a hazai zenei életbe is belekóstolhatunk, és vélhetően ugyanolyan jó lesz a szánk íze, mint egy jól sikerült pörkölt elfogyasztása után...
A fergeteges hangulatról olyan ismert és kedvelt előadók gondoskodnak, mint Charlie és Deák Bill Gyula, hogy aztán a szombat esti szuperprodukció díszletei között már az R-GO slágereire mozogjon a kéz és a láb. Mielőtt azonban rockzenére vagy éppen a „csikidam” taktusaira tombolna a közönség, a vendégek sokszínű repertoárból csemegézhetnek. Az Operettszínház művészei, valamint Náray Erika és zenészei a megunhatatlan „örökzöldeket” adják majd elő, de húrokba csapnak fiatal és képzett zenészeink is a Restore és az Impulse koncertjén. A Buda Folk Band minőségi népzenével szórakoztat majd, de a szervezők kiemelten kezelik a helyi közösségek megjelenését is. Így fellép a Botafogo Táncegyüttes, a Kreatív Művészeti Tánccsoport, és a helyi zumbások is fergetes produkcióval készülnek. Ahogyan a kerületi sportolók is: a harcművészeti bemutatókon sokszor csodált mozdulatsorokban gyönyörködhet minden érdeklődő és látogató.

Családok örömére

Az igazi családi hétvége csak akkor lehet teljes, ha a fesztivál mindkét nap minden igényt kielégítő gyermekprogramokkal tud szolgálni. No, ebben sem csalódunk! Színielőadások, táncházak, koncertek és folyamatosan működő játékpark szerepel a kínálatban. Óriásbábosok előadásait élvezhetjük, apró és díszes felvonulásoknak lehetünk szemtanúi, a „Legendák és Mesék Földje” nevet viselő interaktív játékbirodalomban pedig jelmezes animátorok segítsége mellett játszhatnak a gyerekek. A nagyobbacskáknak örömmel jelentjük, hogy környezetvédelmi játékokban is részt vehetnek az Öko-sátorban, vagy éppen a mindkét nap nyitva tartó sí- és snowboardparkban találhatják meg a szórakozási lehetőségeket.
Természetesen a Szeptemberi Kóstolóról nem lehet sem szomjasan, sem éhesen hazamenni... Akinek nincs pörköltföző ismerőse, annak megannyi vendéglátó keresi majd a kegyeit, hogy legyen energiánk végignézni és megélni a kétnapos rendezvény összes programpontját.


A NAGYSZÍNPAD kiemelt programjai

2011. szeptember 10., szombat

10:00 Bab Társulat, óriásbábosok
11:00 Botafogo Táncegyüttes: TŰZCSIZMÁK
11:30 Judo Bemutató
13:00 Restore Zenekar Koncert
14:00 Film, Színház, Muzsika és Operett – Válogatás
17:00 Charlie
18:00 Deák Bill Gyula Koncert
20:00 R-GO Koncert
21:30 DJ Gonda

A BOGRÁCSSZÍNPAD kiemelt programjai
2011. szeptember 10., szombat

11:30 Buda Folk Band Koncert és Táncház gyerekeknek
12:30 Bab Társulat: Fenevadak a Bókay Kertben
13:00 Tájfun SE: Olimpiai Taekwon-do Harcművészeti Bemutató
13.30 A PIK SE versenytánccsoportjának bemutatója; Kreatív Művészeti Tánccsoport; Zumba® Fitness Trval Nikivel
15:00 A Pörköltfőzőverseny eredményhirdetése
19:00 Impulse Zenekar Koncert

2011. szeptember 11., Va sárnap
8.00 Gyermekfőzőverseny
10.00 Legendák és Mesék Földje (folyamatosan)
Egésznapos gyermek- és családi programok
A rendezvény ideje alatt a sí-és snowboardparkis üzemel!
Részletek:
www.szeptemberikostolo.hu

Tudjon meg mindent első kézből! Információk, tudnivalók bőséges és jól illusztrált formában a www.szeptemberikostolo.hu és a www.bp18.hu internetes oldalon!

komment

süti beállítások módosítása