HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.09.02. 02:04 amikeruletunk

Végre működik a lámpa!

Éveken át a kerület egyik balesetveszélyes pontja volt a pestszentimrei Eke utcánál a vasúti átjáró, ahol a fénysorompó már két éve elkészült, de a Nemzeti Közlekedési Hatóság a szükséges közlekedési fejlesztések nélkül nem engedte forgalomba helyezni a lámpát. Július végére azonban minden előírásnak megfelelt az átjáró, s azóta működik a fénysorompó.

 

A Luca széke gyorsabban készül el, mint amennyi ideig az Eke utcai fénysorompó üzembe helyezésére várni kellett. A MÁV két esztendeje helyezte el a lámpákat, ám azóta letakarva várták a nagy pillanatot. Sajnos a késlekedés áldozatot is szedett, hiszen januárban tragikus baleset történt a kereszteződésben.
Időközben a közeli szupermarket fejlesztéséhez kapcsolódva a kereszteződésnél a szükséges le- és felkanyarodó sávokat is kialakították, s miután a MÁV eleget tett a közlekedési hatóság további előírásainak is, július végén munkába lehetett állítani a fénysorompót.
– A kerület rendszeresen konzultált a MÁV-val és a közlekedési hatósággal, sürgettük az üzembe helyezést, de a kivitelezés befejezését a vasúttársaságnak kellett megvalósítania – tájékoztatott Lévai István Zoltán alpolgármester.
Az átadást követően a MÁV nevében Mosóczi László általános és infrastruktúra vezérigazgató-helyettes levélben köszönte meg a lakosság türelmét és megértését a hatósági engedélyezési eljárás elhúzódása

S.N. Zs-BP18

komment

süti beállítások módosítása