HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.08.29. 23:16 amikeruletunk

Takarékos tetőszigetelés

Nyolcmillió forint megtakarítást eredményezett a kerületnek, hogy – külső vállalkozók helyett – a Vagyon18 Zrt. saját munkatársai végezték el az önkormányzat tulajdonában lévő Match áruház tetőszigetelését.

A Kondor Béla sétányon található önkormányzati épület - a Match áruház bérli - tetőszigetelése elöregedett. Minden évben kisebb-nagyobb területeken foltos szigetelésjavítást végeztek, de a létesítmény ennek ellenére beázott, s így az önkormányzat tulajdona károsodott. Esős időben az elektromos berendezésekre folyt a víz, a falak átáztak, az eladótérben az árukészletre csepegő víz zavarta a vásárlókat. Elkerülhetetlenné vált a tető teljes felújítása.

A Vagyon18 Zrt. pályázatot írt ki külső vállalkozóknak a munkálatok elvégzésére. A benyújtott árajánlatok igen magasak voltak (12–16 millió forint), ezért a társaság elhatározta, hogy olcsóbb megoldást választ, és saját karbantartóival végzi el a munkát.
– A vállalkozók dolgozói sem végzik el jobban a feladatot, mint a mi munkatársaink – mondta Viczián András építőmérnök, műszaki vezető. – Első lépésként pályázatot írtunk ki a tetőszigetelés anyagbeszerzésére.

Az lett a nyertes, aki a megadott műszaki paraméterekkel rendelkező szigetelőanyag szállítását a legolcsóbban és a legjobb fizetési feltételekkel vállalta. Ezzel a társaság több százezer forintot spórolt meg. (A tetőszigetelés anyagköltsége 2 millió 270 ezer forint + áfa volt.)

A Vagyon18 karbantartói rövid ráhangolódás után sikeresen végezték el a feladatot. Öt hét alatt készült el a tetőszigetelés, amely csaknem nyolcmillió forint megtakarítást eredményezett az önkormányzatnak.

Szinte ugyanez volt a „forgatókönyve” három önkormányzati intézmény csatornafelújításának is.

A tervezői költségvetés alapján a három érintett intézmény csatornafelújításának költsége 17,4 millió forint volt. Miután a Vagyon18 Zrt. a saját munkatársaival végezte el a munkálatokat, több mint 20 millió forintot takarított meg.

Annak ellenére, hogy a karbantartóknak ez idáig nem tartozott a feladatkörébe az ehhez hasonló munkavégzés, gyorsan át tudtak állni, nagy lelkesedéssel dolgoztak – tette hozzá Viczián András. – Ma már nem kell „szájbarágósan” elmondani senkinek, hogy mit kell csinálni, félszavakból is értjük egymást.

 

Fülep Erzsébet-BP18
 

komment

süti beállítások módosítása