HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.08.21. 23:25 amikeruletunk

A vállalkozók örömmel fogadják a Városgazda Kártyát

Sorra csatlakoznak a kerületi vállalkozók, így folyamatosan nő azoknak a helyeknek a száma, ahol majd kedvezménnyel vásárolhatnak vagy vehetnek igénybe szolgáltatást a kerületben élők az ősszel piacra kerülő Városgazda Kártyával.

 

Alanyi jogon jut hozzá hamarosan minden XVIII. kerületi háztartása Városgazda Kártyához, amelyet az önkormányzat – bocsát ki ősszel. A kezdeményezés célja – mint arról a Városkép korábban beszámolt –, hogy az itt élők kedvezményekhez jussanak, a helyi vállalkozások pedig itt tudják tartani a vásárlóerőt. A kártyával tehát mindenki jól jár, ráadásul az egész sem a cégeknek, sem a lakosságnak nem kerül pénzbe, a költségeket az önkormányzat állja.

 

A kerület képviseletében  Gera Éva, Székely Péter és Zsila Mónika tartja a kapcsolatot a leendő partnerekkel, mindhárman egyértelmű sikerről számolnak be.

 

− Az általam felkeresett cégek fele azonnal igent mondott, a többiek pedig elsősorban a kedvezmények átgondolására kértek türelmi időt. Tehát nyugodtan mondhatom, hogy sikert aratott a kezdeményezés. Csak azok nem tudtak csatlakozni a rendszerhez, akik eleve alacsony árréssel dolgoznak, így abból már nem tudnak kedvezményt adni – magyarázta Gera Éva.

 

Ezt erősítette meg Székely Péter is:

 

− Egyetlen cégvezetővel találkoztam, aki kategorikus nemmel válaszolt, a többiek örömmel vették, hogy megkerestük őket –mondta.

 


Székely Péter úgy tájékoztatott, a cél az, hogy a Városgazda Kártya a legszélesebb kínálatot nyújtsa a kerületben élőknek, ezért minden olyan vállalkozást megkeresnek, amely a lakosság számára szolgáltat vagy termékeket értékesít.
Nem lehet elfogadó partner, aki túlnyomórészt szeszes italt forgalmazó vendéglátóipari egység, továbbá a szerencsejáték szervezéssel foglalkozó kereskedelmi, szolgáltató egység.
Meglepő módon a megkeresett cégek nem csupán a lehetséges forgalomnövekedés miatt csatlakoznak: akad, akit lokálpatrióta érzések is vezérelnek.
− Fontosnak tartjuk, hogy a vásárlóerő a kerülten belül maradjon – mondta Sértz Szebasztián, aki optikai szalont működtet Pestszentlőrincen, és aki az amúgy is akciós termékeken és szolgáltatásokon kívül mindenre 10 százalék kedvezményt ad a Városgazda Kártya felmutatása ellenében. – A kezdeményezés azért rokonszenves, mert ezzel egy kicsit egymást is segítjük.
Hasonlóképpen vélekedik a kezdeményezésről Újvári Miklósné, az Euro Quattro brókercég munkatársa.
− Ebben a kerületben születtem, itt is élek, Fontosnak tartom, hogy tegyek a lakóhelyemért, és most ezt vállalkozóként megtehetem. A Városgazda Kártya hozzájárulhat ahhoz, hogy a vállalkozók is jobban ismerjék egymás termékeit, szolgáltatásait, tehát élénkítőleg hathat a helyi üzleti életre. Ugyanakkor előnyhöz juttatja a fogyasztót, és segít, hogy a vásárlóerő helyben maradjon. Remek kezdeményezésnek tartom – mondta el.

Hogyan használjuk? 

Az ősszel piacra kerülő Városgazda Kártyát egy időben, közvetlenül kapja kézhez valamennyi kerületi háztartás. Az egyedi sorszámmal ellátott kártyákat az önkormányzat bp18.hu honlapján keresztül lehet majd regisztrációval élesíteni. A regisztráció során egy kártyához több név rendelhető, így azt az egész család használni tudja majd. A kártya regisztrációjában – akiknek nincs Internetes hozzáférése – segítségére van az Önkormányzat két ügyfélszolgálati irodája is. Itt nem csak a regisztrációban segítenek. Az ügyfélszolgálati irodák címe: Pestszentlőrincen 1184 Bp. Üllői út 400, Pestszentimrén 1188 Bp. Ady Endre u. 100.

Hogyan lehet csatlakozni?

A kártyaprogramhoz csatlakozni kívánó kerületi vállalkozások hétfőtől-péntekig, hivatali munkaidőben az alábbi számokon kereshetik a kollégákat. Amennyiben kérdése lenne, a kollégák a segítségükre lesznek.

(Pestszentimre) Gera Éva: 0630/431-9337
(Pestszentlőrinc) Székely Péter: 06-30-481-1019, 061/296-1376
(Vagyon18 Zrt.) Zsila Mónika: 061/ 297-3836

Kerékgyártó György

bp18.hu

komment

süti beállítások módosítása