HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.08.16. 22:50 amikeruletunk

Sikeres közbeszerzések a közétkeztetés javításáért

Éveken keresztül borzolta a kedélyeket a kerületben a közétkeztetés bizonytalan helyzete, ami úgy tűnik hosszú, gondos előkészítés után a tanévkezdésre megoldódik. Az önkormányzat egy többszereplős piacot alakított ki, amely egyben versenyre készteti a szolgáltatókat.

A korábbi önkormányzat összesen ötször indította el a közbeszerzési eljárást, ám egyik alkalommal sem járt sikerrel. A vesztesek egymást támadták meg a Közbeszerzési Döntőbizottság előtt, amely rendre, összesen több mint 10 millió forintra büntette a kerületet. A szolgáltatók közben képtelenek voltak elfogadható közétkeztetést biztosítani. Mindezt egy ÁNTSZ vizsgálat is megállapította, amely szerint sem minőségében, sem mennyiségében nem érte el a kívánt színvonalat a szolgáltatás.

A tavaly megalakult új önkormányzat egyik legfontosabb feladatának tekintette a közétkeztetés helyzetének megnyugtató rendezését.

 



 

Több szolgáltató lesz

- Hosszú, alapos előkészítésre volt szükség, hogy valóban eredményes lehessen a közbeszerzés – szögezte le

Ughy Attila

polgármester a szolgáltatók bemutatásakor tartott tájékoztatón. – Ebben a folyamatban új ügyvédi irodát kerestünk meg a közbeszerzés lebonyolítására, s a döntésünk helyességét mutatja, hogy a Csók és Társa Ügyvédi Iroda tevékenységének köszönhetően érdemi kifogás a lebonyolítás kapcsán nem volt. Legalább ennyire fontos, hogy egy többszereplős piacot alakítottunk ki, amelyen a kerületi kis- és középvállalkozásoknak is lehetőséget biztosítunk.

250 millió forintos fejlesztés

Az eredményes közbeszerzés részleteiről már

Peitler Péter

kabinetfőnök beszélt.

 

- A hivatal munkatársaival és az ügyvédi irodával nagyon komoly szakmai munkát végeztünk, és ennek eredményét remélhetően a lakosság is kedvezően fogja érzékelni – mondta Peitler Péter kabinetfőnök. – Három nagy körre bontottuk a közbeszerzési eljárásokat. Már most sikerként könyvelhetjük el, hogy várhatóan szeptembertől a kerületben saját bölcsődei konyháink mellett 4-6 cég fogja végezni a közétkeztetést. Az óvodai és iskolai ellátásnál fontos szempont volt a területi bontás. Így azok a bölcsődék, amelyek saját maguk főznek, a közelükben lévő óvodák nagy részét is ellátják. Ezen kívül létrehozunk egy önkormányzati báziskonyhát, amelyet a közbeszerzés nyomán győztes cég alakít ki egy arra kijelölt önkormányzati intézményben. A környék iskolái és óvodái mellett a szociális ágazatot is erről a konyháról fogják ellátni. Mindez egy 250 millió forintos fejlesztést jelent, és mintegy 3500 főnek biztosít színvonalas ellátást. A döntéselőkészítés során a Pénzügyi Ellenőrzési Bizottság mellett a szülők képviselői is elmondhatták véleményeiket, amelyeket figyelembe is vettünk.

 

A valóban alapos előkészítést jól mutatja, hogy amíg korábban valamennyi eljárás esetében komoly bírságokat szabott ki a Közbeszerzési Döntőbizottság, ezúttal valamennyi kifogást elutasította, így azok érvényesek és eredményesek lettek.

 

- Bízom benne, hogy szeptember 1-jétől már a kerületi gyermekek és diákok is érezhetik a munka gyümölcsét, az új szolgáltatók pedig az elvárásoknak megfelelő minőségű és mennyiségű közétkeztetést fognak biztosítani. Az önkormányzat honlapján a lakosság részletes tájékoztatása érdekében természetesen minden érintett intézményt és az őket ellátó szolgáltatót feltüntetjük – tette hozzá Peitler Péter kabinetfőnök.


Az Eurest a látványra is figyel


Báziskonyhát alakítanak ki

Az Eurest Kft. építi meg, majd üzemelteti a Kondor Béla sétányon az önkormányzati báziskonyhát.

 

- Országosan naponta 100 ezer ember étkezését biztosítjuk – tudtuk meg Kenyeres Mihály üzemeltetési vezetőtől. – De számunkra nem a mennyiség, hanem a minőség a legfontosabb, hiszen az étkezés az egészséges életmód egyik fontos pillére. a komplex nevelés része. A kerületben naponta mintegy 3000 adag ételről gondoskodunk majd, s ebben kulcsszerepet kap a hamarosan elkészülő konyha, amelyet a legmodernebb felszerelésekkel látunk el. Külön tárolókonyhát is kialakítunk, s mindezt éppen a minél színvonalasabb ellátás érdekében.
 

Hazahúzhat a szíve


A kerületben megjelenő másik nagy szolgáltató az Elamen lesz.

 

- Cégünk jogelődjét 1948-ban alapították – beszélt büszkén Nagy Tibor gazdasági igazgató. - Ezt követően többféle néven is működött a vállalat, s a rendszerváltást követően vette fel az Elamen nevet. Az egész országban jelen vagyunk, Szombathelytől Nyíregyházáig sok településen biztosítjuk a közétkeztetést. Összesen 150 intézményben napi 50 ezer adag ételt készítünk.

 

Kerületünkbe a soroksári központból és Ferencvárosból szállítják majd az ételt. Összesen közel 30 intézménybe, 4000 adagot szállítanak majd.

 

- A minőséget rendkívül fontosnak tartjuk. A teljesen felújított soroksári központunk konyhájának vezetője éppen a XVIII. kerületben él, így aztán számára különösen fontos lesz, hogy elégedettek legyenek a fogyasztóink. A cégünknél a változatosság biztosítása mellett arra is törekszünk, hogy leves porok helyett friss alapanyagokból készüljön az étel.

Sütő Nagy Zsolt-bp18.hu

komment

süti beállítások módosítása