HTML

2011.08.10. 22:17 amikeruletunk

Ősszel elindulhat a Városgazda Kártya

A lakosok kedvezményeket, a helyi vállalkozók pedig stabil vásárlói kört kapnak – ez a lényege az ősztől a kerületben forgalomba kerülő Városgazda Kártyának, amelynek bevezetésével az önkormányzat úttörőnek bizonyul a dél-pesti régióban.


A kerületi vásárlókat és a vállalkozókat is igyekszik előnyös helyzetbe hozni az önkormányzat azzal, hogy őszre forgalomba bocsátja a kedvezményes vásárlásra feljogosító Városgazda Kártyát. A modell egyszerű: a vevő árengedményeket kap, ezért itt költi el a pénzét, az ebből befizetett helyi adók pedig végső soron támogatások és fejlesztések formájában ugyancsak a lakossághoz kerülnek vissza.
− Az eddig megkérdezett vállalkozók között rendkívül jó visszhangja van a kezdeményezésnek. Két kollégánk: Gera Éva és Székely Péter járja a kerületet, és tapasztalataik szerint a vállalkozók meggyőzés nélkül is látják előnyét a kártya bevezetésének, ezért szívesen csatlakoznak az önkormányzat kezdeményezéséhez – tájékoztatott Bajory Ágnes Rita, az önkormányzat sajtófőnöke.

Ingyenes lesz a kártya

Az önkormányzat a vállalkozóktól minimum öt százalék kedvezmény biztosítását kéri a vásárlók részére, a cégek számára a csatlakozás ezen felül semmilyen költséggel nem jár, sőt ingyenes jogi és adminisztratív segítséget is kapnak. A Városgazda Kártyát kizárólag kerületi lakosok használhatják majd, de valamennyi családtag vásárolhat egy regisztrált példánnyal. A kártyát minden kerületi lakos ingyenesen, külön igénylés nélkül megkapja.
− Abban a nehéz anyagi helyzetben, amelyben az önkormányzat van, ez egy egyszerű és praktikus megoldás lehet a helyi vásárlás ösztönzésére. Néhány budai kerület már bizonyította, hogy a modellel a helyi lakosok és vállalkozások egyaránt jól járnak – magyarázta Bajory Ágnes Rita.
Augusztus végére kialakul a szolgáltatók első – és nyilván később folyamatosan bővülő – köre. Elkészült a tájékoztató honlap is, amely a kártya bevezetésével egy időben hamarosan látogatható lesz. A honlap elérhetőségéről, használatáról és a rendszerben elérhető szolgáltatók köréről a Városkép újság és a bp18.hu honlap is részletes tájékoztatást fog adni.

Hogyan működik?

A Városgazda Kártya elfogadóhelyein matrica jelzi majd, hogy a kerületi polgár jogosult a kedvezmények igénybevételére. A Városgazda Kártya a vásárlások mellett közéleti, művészeti, kulturális és oktatási programokhoz biztosít kedvezményeket.

Várják a csatlakozókat!

A kártyaprogramghoz csatlakozni kívánó kerületi vállalkozások hétfőtől péntekig, hivatali munkaidőben az alábbi számokon érdeklődhetnek a lehetőségekről.
(Pestszentimre) Gera Éva: 0630/431-9337
(Pestszentlőrinc) Székely Péter: 061/296-1376

komment

süti beállítások módosítása