HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.06.14. 22:44 amikeruletunk

Megoldás a vakációs gondokra

Hamarosan itt a vakáció! A nyári szünet öröm a diáknak, azonban a szülőknek számos megoldandó problémát jelent. Számos kisiskolásnak a napközis tábor jelenti a nyaralást, a szülőknek pedig megnyugvást, hogy biztonságban tudhatják gyermeküket. A kerület a Bókay Kertben biztosítja a napközis ellátást, mely a főváros egyik legjobb adottságú tábora.


Kucsák László alpolgármester több pozitív változásról is beszámolt a kerületi nyári napközis táborral kapcsolatban.
– Újdonság, hogy nem kell fizetni táborhasználati díjat, a korábbinál két héttel tovább tart nyitva a tábor, a szakrajok árát is jelentősen csökkentettük, így hetente 2500-3200 forintba kerül – fogalmazott az alpolgármester. – Azoknak a szülőknek, akik kora reggel indulnak munkahelyükre, segítség lehet, hogy a táborozás ideje alatt reggel 6-8 óráig a tábor Szélmalom utcai kapujánál ügyelet van. A foglakozások 8 órakor kezdődnek, és 16.30 óráig tartanak. A szülőknek nem kell aggódniuk, hogy gyermekük a forgalmas Petőfi Sándor utcán átjut-e szerencsésen, mert a korábbi gyakorlatnak megfelelően a 182, 184, 282E és 183 buszjáratok Varjú utcai megállójában reggel 6.45-7.45 óra között pedagógus fogadja a gyerekeket, és táborozás után ide is kíséri vissza őket.

Több mint gyermekmegőrző

– Nem gyermekmegőrzés a cél, hanem, hogy szebbé, emlékezetesebbé váljon azoknak a nyaralása, akiknek a szülei ezt nem engedhetik meg maguknak – mondta Kuba Gábor táborvezető, az Eötvös Loránd Általános Iskola igazgatója.
A tábori élet átlag 20 fős csoportokban vagy másként rajokban zajlik, lehetőleg azonos iskola, érdeklődés és életkor szerint. A rajvezetők szakképzett pedagógusok.
A napközis tábor vezetői 1-5. héten Kuba Gábor, 6-10. héten Székely Edit, a Darus Utcai Általános Iskola pedagógusa. A táborozók háromszori étkezést kapnak. A napközis tábor hagyományos foglalkozásain a gyerekek részt vehetnek a különböző báb, bűvész, zenés előadásokon, autóbuszos- és hajókirándulásokon, kézműves foglalkozásokon, valamint tábori sport és egyéb versenyeken. A hagyományos rajok mellett szakképzett oktatók által vezetett szakrajokra is lehet jelentkezni. Ebben az esetben be kell fizetni a szakrajok költségét is.

A szakrajok kínálata

A szakrajok kínálatában szerepel úszásoktatás (kezdőknek és haladóknak), mazsorett (kezdőknek és haladóknak), akrobatikus rock&roll, labdarúgás, kézműves foglakozás, atlétika, kerékpár, szabadtéri röplabda, túrázás. A gyerekek múzeumba, moziba, kirándulni, állatkertbe mehetnek, gyermekvasúttal utazhatnak. Azonban a szakrajok csak megfelelő számú (15-20 fő) jelentkező esetén indulnak.


Színjátszástól az indián táborig

Kondor Béla Közösségi Ház (Kondor Béla sétány 8.)
Vers- és prózamondó tábor a Kondor Béla Közösségi Ház, a Magyar Versmondók Egyesülete és a balatonszemesi Latinovits Zoltán Művelődési Ház támogatásával Balatonszemesen a 10-14 éves korosztály, általános iskola felső tagozatosai részére, július 10 - 16-ig.
Nyári kézműves tábor a 10-16 éves korosztály részére augusztus 1-6-ig Balatonszemesen.
Bővebb felvilágosítást ad Czinczkyné Fejes Mónika, művelődésszervező, a 291-6564-es telefonszámon.

Pestszentimrei Közösségi Ház (Vasút utca 48.)
Képzőművésztábor (június 20-július 1-ig), naponta 9-13 óráig, Nagy Ernő festőművésszel.
Kreatív kézműves tábor (június 20-24-ig), naponta 10-13 óráig, Balog Katával.
Zenés színjátszó tábor Köki, azaz Kökényessy Ági színművésznővel (június 20-24-ig), naponta 9-17 óráig. Bővebb információ 291-9202-es, 294-5971-es telefonszámon.

Magyar Vöröskereszt kerületi szervezete
Napfény Ifjúsági Tábor Őrimagyarósdon (Őrség) július 25-31-ig.
Rászoruló gyerekek egészségnevelő és elsősegélynyújtó táborba mennek, kerületi védőnő bevonásával. A táborozás alatt védőnő, vöröskeresztes munkatárs, valamint a táborból kinevelt ifjúsági vöröskeresztesek vesznek részt. A táborvezető Csorba Györgyné, a Magyar Vöröskereszt kerületi szervezetének vezetője.

Vajk-sziget Általános Iskola
Fej-Kéz-Láb Tábor, Szőce-Őrség július 4-10-ig.
Kézműves mesterek irányításával napi két foglalkozáson vehetnek részt, alsó és felső tagozatos diákok egyaránt. A programban többek között szerepel fazekasság, kosárfonás, mézeskalács és kürtőskalács készítés, nemezelés, bőrművesség, fonás.

Eötvös Loránd Általános Iskola
Életmód- és művészeti tábor Verőce-Csattogóvölgy augusztus 9-17-ig. A tábori környezet mozgásra ösztönző, egész napos lehetőséget biztosít a testmozgásra.
A művészeti vezető Garamvölgyi Béla. A táborvezető Hoósné Tomasovszky Mária.

Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény
Életmódtábor. A tanulásban és értelmileg akadályozott tanulók a Tajó tanyán Kiskunmajsa mellett egy hetes életmód táborozáson vesznek részt augusztus 2-7-ig.
Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium
Nyári életmód tábor Balatonakali augusztus 4-10-ig.

Darus Utcai Általános Magyar – és Német Két Tannyelvű Iskola
„Indián - Érezd Jól Magad Tábor” Balatonfenyvesen június 25-30.
Nyári életmód tábor, Badacsonylábdihegyen július 4-8.
Természet és sport tábor, Kemence (Börzsöny) július 16-22. A természetközeliség megtapasztalása túrázással egybekötve.
Nyelvi lovas tábor, Királyháza (július-augusztus), több ciklusban. Nyelvtanulás, lovaglás, íjászat, sok kirándulás.

Pitagorasz Általános Iskola
Életmódtábor 1-6. osztályos diákoknak Balatonboglár ( június 27-július 3-ig)
Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola
három tábort szervez a diákoknak: Túratábor (vándortábor) 06.24-29-ig,
Életmódtábor, Balatonakali, (július 29-augusztus 4-ig)
Gólyatábor (augusztus 24-28)
Kapocs Általános és Magyar-Angol Két Tannyelvű Iskola
Nyári tábor Nova, Csicsergő Szabadidőközpont (augusztus 1-7.).

Pedagógiai Intézet és Helytörténeti Gyűjtemény
Tehetségtábor a Bókay Kertben június 27-július 1. A nyertes tehetségpályázatának (TÁMOP-3.4.4/B/08/2-KMR Országos Tehetségsegítő Hálózat kialakítása –Magyar Géniusz Integrált Tehetségsegítő Program) köszönhetően egy hétig működik a speciális tehetségtábor, amit az intézet két szakembere vezet, Kalmárné Takács Erzsébet és Patakfalvi Attiláné. Ide olyan tehetséges tanulókat várnak, akik a művészet eszközeivel – különféle manuális, rajzi technikákkal, valamint színészi képességekkel is megáldott gyerekek. Az első táborozó héten választják ki a tehetséggondozási szakértők a jelentkezők közül a művészeti területeken kimagasló képességekkel rendelkező diákokat, akik ingyenesen vehetnek részt a foglalkozáson.

Fülep Erzsébet-bp18.hu

komment

süti beállítások módosítása