HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.06.04. 00:06 amikeruletunk

Segítenek, de büntetnek is

Rosszul járhat az a kerületi ingatlantulajdonos, aki megfeledkezik közvetlen környezete rendben tartásáról. A közterület-felügyelet a közeljövőben figyelmezteti a gondatlan gazdákat, és aki a felszólításra sem lép, büntetést fizet.

Több döntésével, kezdeményezésével kinyilatkoztatta már a képviselő-testület, hogy kiemelten fontosnak tartja a kerület rendben tartását: a rendszeres takarítást épp úgy, mint a parkok, ligetek, erdők gondozását. Rendet kell tartani azokon a közterületeken is, amelyekért a magáningatlanok tulajdonosai a felelősek: a járdaszakaszokon, a házak előtti füves területeken, kertekben. A feladatokról egyértelműen rendelkezik a 48/1994 (VIII. 1.) számú fővárosi rendelet, ezt fogja a kerületi önkormányzat szigorúan betartatni.

A közterület-felügyelet munkatársai néhány napon belül bejárják a kerületet, és később levélben figyelmeztetik azokat a tulajdonosokat, akik megfeledkeztek a takarításról, a gyomtalanításról, lelógó faágak metszéséről vagy éppen a kaszálásról – magyarázta Péntek Tamás, a Városüzemeltető Nonporfit Kft. ügyvezető igazgatója.
A kerület igyekszik segíteni is a tulajdonosoknak.

Lesz lehetőség arra is, hogy a tulajdonos a Városüzemtől rendelje meg a kaszálást, ez esetben az adott terület gondozása már a mi feladatunk – mondta Péntek Tamás.
A felügyelet a későbbiekben újra ellenőrzi a problémás területeket, és ahol nem történt változás, ott büntetést szab ki. A rendelet értelmében a szabálysértésért akár 30 ezer forint büntetés is kiszabható.

Kerékgyártó György-bp18.hu

komment

süti beállítások módosítása