HTML

2011.05.14. 17:54 amikeruletunk

A fejlesztés megéri a ráfordítást

Az integrált városfejlesztési stratégia részét képező Mi Havannánk projekt keretében korszerűsítik és bővítik a lakótelep térfigyelő kamerarendszerét. A fejlesztés célja nemcsak az elavult technológia cseréje, hanem hogy lefedjék a legvalószínűbb menekülési útvonalakat, hogy nyomon követhessék az elkövetőket.

A korábbi térfigyelő rendszer közel egy évtizede, 2002-ben létesült és mára elavult, ezáltal a csere szükségessé vált.A beruházás részekén bővül a hálózat, a Havanna-lakótelep öt pontján szerelnek fel egy-egy újabb eszközt, továbbá néhány kamerát át is helyeznek. A pontokat a rendőrséggel egyeztetve, az elmúlt évek tapasztalatai alapján jelölték ki az illetékesek. Az elterjedt vélekedéssel szemben nemcsak az a fontos, hogy magát a bűncselekményeket rögzítsék a kamerák, hanem adott esetben segíthessék a rendőröket az elkövető mozgásának nyomon követésének azaz figyeljék a menekülési útvonalakat. Ennek köszönhetően a riasztás és a helyszínre érkezés között időben sem veszítik szem elől a bűncselekmény elkövetőit, ezáltal nő az esélye a tettenérés mellett a szinte azonnali elfogásnak is.

A térfigyelő kamerák által rögzített képek amúgy ugyanabba a központba futnak be, ahová a Lakatos és Gloriett lakótelep rendszerének képei. A Havanna rendszerének a felújítása június végére minden bizonnyal befejeződik.

Az adatvédelmi törvény közelmúltban történt módosításának köszönhetően egyre több helyen jelenthetnek meg térfigyelők, amire szükség is van, hiszen egyre gyakrabban lehet tapasztalni, hogy a köztéri eszközök miatt a bűnözés a lépcsőházakba szorul vissza.

komment

süti beállítások módosítása