HTML

2011.05.11. 22:44 amikeruletunk

Szükség van a Kapocsnál a jelzőlámpára

A Kapocs Általános és Magyar-Angol Két Tannyelvű Iskola előtt a forgalom különösen veszélyes. Mivel nincsen jelzőlámpa az elmúlt évek nem cselekvésének köszönhetően, így a gyerekek nem tudnak biztonságban átkelni az úttesten, a helyzeten sajnos a kihelyezett járdaszigetek se segítettek.

Az iskola előtt már több baleset történt szenvedő alanyai nagyrészt oda járó gyerekek voltak. A jelzőlámpa iránti igény először 1998-ban fogalmazódott meg, az iskola tanárai a szülőkkel karöltve 2005 óta harcolnak egy nyomógombos jelzőlámpáért, hogy nagyobb biztonságban lehessen átkelni az úttesten. Sokkal biztonságosabb lenne a közlekedés, ha lenne egy jelzőlámpa, igaz ugyan, hogy kiépítettek az iskola környékén egy járdaszigetet, de ezt gyakran figyelmen kívül hagyják az autósok,de lassítás helyett inkább jobbról megkerülik, mivel úgy nagyobb sebességgel tudnak áthaladni rajta.

A forgalomszámlálás pedig azt bizonyította, hogy hatalmas a forgalom az iskola környékén emiatt gyakran a szülők is autóval hozzák iskolába a gyerekeiket.

A pestszentimrei részönkormányzat az ügy előmozdítása érdekében felkérte a polgármestert, hogy tegyen valamit az ügy érdekében a fővárosnál, mivel az út fenntartása fővárosi feladat.Reméljük rövidesen megoldódik a probléma és biztonságos lesz a közlekedés a jelzőlámpa létesítésének köszönhetően.

komment

süti beállítások módosítása