HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.03.27. 19:53 amikeruletunk

Gyerehaza.org – fiatalokat hív vissza az IKSZ

Hazahívja a korábban külföldre költözött fiatalokat az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ). A szervezet a Gyerehaza.org címen elérhető portálon külföldön élő magyar fiatalok történetei mellett érveket is felsorakoztat Magyarország mellett.

A fiatalokat hazahívó portál a címlapján Orbán Viktor miniszterelnöktől való idézettel indít: „Azokat a fiatalokat, akik még itthon vannak, itthon kell tartanunk, akik pedig elmentek, vissza kell hívnunk. Biztosítani kell számukra a tanulás, munkavállalás, otthonteremtés és családalapítás lehetőségét.”

Az IKSZ a honlapot azért hozta létre, hogy segítsék a külföldet megjárt magyar fiatalokat a hazatérésben. A lapon 10 érvet is felsorakoztatnak Magyarország mellett. Ezek közül a 10. az egykulcsos adó, ami szerintük versenyképes a többi európai országhoz képest. Ráadásul szerintük a „magyar álom” szabad pálya az új ötleteknek, de szerepel a listán a Túró Rudi, a pörkölt nokedlivel, ropogós parasztkenyérrel és csalamádéval, a szép lányok, a családbarát szociális rendszer, vagy az olcsóbb egészségügyi ellátás.

A honlapon korábban külföldre költözött, de azóta hazatért fiatalok beszélnek történetükről. Van, aki például azért jött haza az Egyesült Államokból, mert a kényelmes jólét helyett a „kihívásokkal teli karriert” választotta.

Egyebek mellett egy felmérés is szerepel a Gyerehaza.org-on: az International Life minden évben elkészít egy listát azokról az országokról, ahol a legjobb élni. Magyarország a 20. helyet foglalja el a 2010-es felmérés szerint, ezzel 10 helyet lépett előre a listán a korábbi évekhez képest.

(FH)

komment

süti beállítások módosítása