HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.03.27. 20:01 amikeruletunk

Biztonságosak a tornatermek

Ahogy arról már korábban írtunk, az egyik kerületi iskolában történt baleset után az önkormányzat elrendelte a pestszentlőrinci és a pestszentimrei intézményekben működő térelválasztó függönyök felülvizsgálatát. Az ellenőrzés befejeződött a talált a talált hibák zömét már orvosolták.

Az általános iskola tornatermében a térelválasztó február elején zuhant le néhány méterről, három gyerek pedig megsérült.  A szerkezet nem jött ki a helyéről, hanem az alsó szegmense hullott le váratlanul- részletezte akkor Kucsák László alpolgármester, hozzátéve, hogy a függöny egyidős volt az épülettel, amelyet 1984-ben adtak át.

A kerületi vezetés az eseményt követően még aznap elrendelte további 7 általános iskola, egy gimnázium, valamint a két nagy sportlétesítmény, a Lőrinci Sportcsarnok és a Pestszentimrei Sportkastély ellenőrzését. Az igazságügyi szakértő bevonásával végzett függönymustra során az I. számú Etalonsport Általános és Sportiskolában találtak kisebb hibákat, amelyeket már kijavított a vagyonkezelő, továbbá a veszélyesnek talált kosárladbapalánkokat is leszerelték.

A meghajtóegység felülvizsgálata még folyamatban van és amíg ezzel nem végeznek addig tilos a térelválasztó működtetése.

A Karinthy Frigyes Gimnáziumba is találtak hiányosságokat, egy ideig még eltarthat az emelőszerkezet vizsgálata, de a tornaterem addig is használható. A többi intézményben néhány apróság kivételével minden rendben volt.

komment

süti beállítások módosítása