HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.03.15. 23:14 amikeruletunk

Jogtalan prémiumok, meglepő médiafigyelés, érdekes karbantartás

Az Elszámoltatási Munkacsoport felhatalmazta dr. Lévai István Zoltán alpolgármestert, hogy 3 megdöbbentő, az előző városvezetés alatt történt ügyben is büntető-feljelentéseket tegyen. Az alpolgármester tájékoztatása szerint a kár értéke ezekben az esetekben is meghaladja a több tízmillió forintot.

A mostani ügyek 3 témába csoportosíthatóak. Az egyik esetben a Városüzemeltetőnél történt prémium - és jutalomkifizetéseknél merült fel jogszerűtlenség, a második csoportba tartoznak azok a médiafigyelések, -tréningek, -tanulmányok, amelyek egyáltalán nem mozdították előre az önkormányzati cégeket, míg a harmadik körbe egy érdekes céggel intézmény-karbantartásra kötött  megállapodások tartoznak.

A prémiumkifizetéseknél az önkormányzat a veszteséges működés ellenére fizetett jutalmakat. A Polotical Capital és holdudvarához tartozó cégek folyamatosan kapták a megrendeléseket olyan tanulmányok készítésére, amelynek a hasznossága erősen megkérdőjelezhető. Volt olyan sajtófigyelési feladat, amely az önkormányzat újságjában megjelent anyagokra vonatkozott.

A másik cégnél pedig az összeférhetetlenség egyértelmű volt, az első keretmegállapodás résztvevői közé be sem került a vállalkozás, végül mégis több szabályt megsértve kapott megbízást. Ezek az ügyek több tízmilliós kárt okozhattak az önkormányzatnak.

Sütő Nagy Zsolt
Városkép

komment

süti beállítások módosítása