HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.03.09. 00:18 amikeruletunk

Jótékonysági műsor Csepregi Évával

Jótékonysági zenés délutánt rendez a Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény március 10-én, 18 órától a Városháza Dísztermében, hogy a Speciális Olimpia Nyári Világjátékokra a SOFI erre jogot szerzett sportolói eljuthassanak.  A műsorban fellépnek a SOFI tanulóinak énekkara, a Dohnányi Ernő Zeneiskola növendékei, a Német Származású Polgárok Egyesületének  Liedersshatz (Dalkincs) kórusa, a program második részében Csepregi Éva énekel.

2011. június 25-én az Olimpiák földjén, Görögországban gyűlnek össze a speciális olimpikonok.
A Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény (SOFI) sportolói is a megsokszorozott energiával készülnek a világjátékokra. Az intézmény számára rendkívüli terhet jelent a versenyekre, edzőtáborokba történő utazás, étkezés, szállás költségeinek biztosítása. 
A versenyzőknek a Magyar Speciális Olimpia Szövetség  és az iskola megpróbál jó minőségű sporteszközöket, sportfelszereléseket beszerezni.  Az olimpiára  való utazás költségeinek egy részét állami támogatás fedezi, a másik részét támogatók, szponzorok segítségével próbálja az iskola előteremteni.
Azért, hogy a Speciális Olimpia Nyári Világjátékokra a SOFI erre jogot szerzett sportolói eljuthassanak, az is szeretne hozzájárulni. Ezért jótékonysági zenés műsorral várják a szervezők mindazokat, akik támogatni kívánják e nemes célt. Minden résztvevő, a XVIII. kerületi Speciális Oktató és Fejlesztő intézmény (SOFI) sportolóinak a Speciális Olimpia Nyári Világjátékokra, Athénba való kiutazásához.
A műsorban fellép a SOFI tanulóinak énekkara, a Dohnányi Ernő Zeneiskola növendékei, a Német Származású Polgárok Egyesületének  Liedersshatz (Dalkincs) kórusa, a program második részében Csepregi Éva énekel.

Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény és a sportolóiA kerületben több mint négy évtizede működik a Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény, amelynek feladata az értelmileg akadályozott gyermekek részére  a korai fejlesztés biztosítása, az óvodai ellátása, a képzési kötelezett tanulók ellátása, az általános iskolai nevelés és oktatás, valamint a speciális szakiskolai képzés.

Az iskola sportolói kerületi, budapesti, regionális, országos, nemzetközi versenyek állandó résztvevői. (Havanna hét sportversenyei, a Budapesti Diáksport Szövetség (BDSZ), a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) versenyei, Nagykovácsi Amerikai Iskola Sportnapja).
A SOFI versenyzői 2001-2009 között öt Speciális Olimpia Nyári és Téli Világjátékain összesen 12 arany, 10 ezüst, 4 bronzérmet szereztek gör-, gyors-, műkorcsolya, judo, kosárlabda sportágakban.

komment

süti beállítások módosítása