HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.03.07. 01:04 amikeruletunk

Pitypang óvoda jó gyakorlatai, a Jó gyakorlatok

Kiemelkedő példa a kerület minden intézménye előtt

Adaptálásra felkínált öt piacképes „Jó gyakorlat” olyan egyedi bevételi forrást biztosított a Pitypang Óvodának, amelyből finanszírozhatóvá vált a csoportok világításának korszerűsítése, valamint szakmai eszközök beszerzése, mintegy 3 millió forint értékben.

A közoktatásban eddig nem ismert „piaci lehetőségekre” időben reagálva, az elsők között csatlakozott a Pitypang Óvoda az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.   által meghirdetett pályázati programhoz.


A körültekintő előkészítésnek köszönhetően országosan is első közoktatási intézményként kínáltuk fel jó gyakorlatainkat minden magyar óvodának, különösen azoknak az intézményeknek, amik erre az EU által támogatott pályázat során forrást nyertek – hangsúlyozta Knizner Anikó, a Pitypang Óvoda vezetője, a program szakmai irányítója. – Az öt „Jó gyakorlat” egységben jeleníti meg a magyar óvodapedagógia hagyományos és új fejlesztési területeit. Harminckét város, község és kilenc fővárosi kerület önkormányzatával kötöttünk szerződést, amiben megállapodtunk a szolgáltatásokról. Összesen hetvenkét intézmény nevelőtestülete, több száz pedagógus ismerte meg a projekt során szakmai értékeinket.

2010. júniusáig harminckét bemutatóval és konzultációval egybekötött szakmai napot szervezett a Pitypang Óvoda. Ezeken a napokon alkalmanként Tizenöt-huszonöt óvodapedagógus látogatott el  az intézménybe az ország különböző pontjairól. Több óvoda egy-kétnapos tréninget, prezentációval egybekötött előadást, személyes konzultációt rendelt, így tizenkét városban, faluban tartottak a Pitypang óvodapedagógusai sikeres nevelőtestületi képzést a magyar óvodapedagógia általuk kínált innovatív területeiről.
A „Jó gyakorlatok” eladása összesen 16.369.475 forint bevételt eredményezett. Ennek jelentős részét a többlet feladatok ellátásáért, a nevelőtestület megbízási díjára és ezek járulékaira fordította az intézmény, melyből 2.930.000 forintot ajánlott fel a nevelőtestület az óvoda fejlesztésére, szakmai eszközök beszerzésére, valamint a gyermekek által használt helyiségekben a korszerűtlen világítótestek cseréjére.
Március 2-án, a Pitypang Óvodában Ughy Attila polgármester, országgyűlési képviselő ünnepélyesen adta át az infrastruktúra fejlesztés során korszerűsített világítást.

1. Keretes
Példásan jó gyakorlat
A felajánlás annyit jelent, hogy a szakmai tudással, többletmunkával, egyéni vállalásokkal „megkeresett” pénzből több mint 100 ezer forint juttatásról mondott le a Pitypang Óvoda minden egyes dolgozója, hogy a gyermekek környezete egészségesebb legyen. Ez a hozzáállás kiemelkedő példaként állítható a kerület minden intézménye felé.

Fotók: Fülep Erzsébet

bp18.hu

komment

süti beállítások módosítása