HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.02.27. 23:25 amikeruletunk

Jankovics Marcell, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke a fővédnök

Az Üde Színfolt Kulturális Egyesület rendezvény-sorozatot indít „Tartozunk – Összetartozunk” címmel a Polgárok Házában. Az esemény-sorozat fővédnöke a Nemzeti Kulturális Alap elnöke, Jankovics Marcell lesz.

Trianon következményeként több millió nemzettársunk él jelenlegi határainkon kívül, a szomszédos államok egykori magyarországi területein. A velük való kapcsolattartás nagyon fontos.


- Úgy véljük, hogy minden lehetséges módot meg kell ragadni az elszakított területeken élő nemzettársaink felkarolására – hangoztatta Somlai Zsuzsa az egyesület elnöke. – Különösen a 2004 december 5-i népszavazás óta mondhatjuk azt, hogy tartozunk ezeknek a magyaroknak, erre utal a rendezvény-sorozat címe is.
A „Tartozunk – Összetartozunk” sorozat március 10-én 17 órakor kezdődik. Ekkor „Gömöri-est” címmel felvidéki vendégek érkeznek a Polgárok Házába. A program sokszínűnek ígérkezik, hiszen a kézműves-kiállítás és a Szoborfák című film vetítése mellett a gömöri ízekkel is meg lehet ismerkedni.
- Már az első, felvidéki estet, majd az év további estjeit is vállaltan családok részére szervezzük. Azt szeretnénk, ha több generáció egyszerre szórakozhatna – jelezte Somlai Zsuzsa.

A nyár elején Kárpátalja, majd az ősz folyamán Délvidék és Székelyföld is bemutatkozik. A rendezvény-sorozat fővédnökének Jankovics Marcellt kérte fel az egyesület, akivel a március 10-i „Gömöri-esten” találkozhatnak is az érdeklődők. Jelen lesz a programon Helyey László színművész is, köszöntőbeszédet pedig Ughy Attila polgármester mond majd.
A március 10-i rendezvényt Jankovics Marcell nyitja meg a felvidéki Gömöri Kézművesek Társulása lesz a vendég. Levetítik a róluk készült Szoborfák című filmet. Gömöri ízek kóstolója várja a vendégeket, borozgatni lehet a Fonó Zenekar zenéje mellett, míg Vörös Árpád, a Tébláb együttes vezetője táncot tanít.

bp18.hu

komment

süti beállítások módosítása