HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.02.18. 22:14 amikeruletunk

A Bókay-kert a lehetőségek tárháza télen-nyáron

Nagyon gyorsan a kerületiek kedvenc találkozóhelyévé vált a Bókay Kertben a jégpálya, éppen ezért hosszabbította meg február végéig a nyitva tartását az önkormányzat. A pálya a tervek szerint február 26-án egy nagyszabású bulival zárul, de az elképzelések szerint a következő téli szezonban is lehet majd itt korcsolyázni.


 

 

A 16 hektáros Bókay-park páratlan lehetőségeket nyújt a szabadidő kellemes, hangulatos eltöltésére, a város zajától való eltávolodásra.

Február ugyan még teljes mértékben téli hónap, ám az elmúlt napokban a tavaszias meleg ennek ellenkezőjét mutatta. A Bókay Kertben azonban az enyhe időben is hódolhattak szenvedélyüknek a téli sportok kedvelői. Nem csoda, hogy minden hétvégén benépesül a kert.
– Nagy hagyománya van a Bókay Kertben a síoktatásnak – mondta Kőszegi János, a 4 Seasons Sí és Snowboardiskola vezetője.  – 25 éve ez volt az első budapesti sípálya, de most is a legnagyobb és a legkorszerűbb a fővárosban. Három pálya, három felvonó, mozgójárda, kiszolgáló létesítmények állnak a síkedvelők rendelkezésére. Itt a síelésen kívül snowboard, hófánkcsúszda is megtalálható, és a pálya sajátossága, hogy nyáron is üzemel.
„A kisebbik gyermekem most négy és fél éves, a múlt évben elkísérte ide a nővérét, aki snowboardozni tanult. Már akkor szerette volna felcsatolni a lábára a sílécet. Idén már őt is beírtattuk a síiskolába.” – mondta Vince László, aki három éve jár a síiskolába családjával. A felesége és a nagyobbik lánya egyszerre tanultak meg itt síelni.
Az ide látogatók már ismerősként üdvözlik egymást, s élvezik a kert nyújtotta sokoldalúságot.
„A legidősebb fiam is ide járt, most a 15 éves Gábor fiam snowboardozni, a két 11 éves iker fiam síelni tanul.  De itt van az uszoda is, a fiúk kimennek a kerékpáros crosspályára, a kalandparkban próbálják ki ügyességüket, erőnlétüket, de teniszeszezünk is, és minden évben kilátogatunk a Szeptember fesztiválra” – tette hozzá Pap Zsolt, aki hatodik éve jár ki gyerekeivel a sípályára.
A pályának köszönhetően már számos barátság, szerelem szövődött, s a december végén átadott jégpályának köszönhetően gyaníthatóan még több emlék kapcsolódik majd a kerthez.
„Ötven éve korcsolyázom, itt lakom a Gloriett-telepen. Télen, nyáron megtalálom a sportolási lehetőséget a Bókay Kertben.  Járok szaunázni, és tavasztól kijárok kerékpározni a dombra.” – válaszolt érdeklődésünkre Geiszel Pál, aki 71 évesen a műjégpálya legidősebb, és a legrutinosabb korcsolyázója.
A jégpálya ugyan kisebb a szabványos jégkorongpályánál, de még a profik is rendkívül fontosnak tartják működését. 
„Aktív jégkorongozóként természetes módon mindig nagyon örülök, ha jégpálya-létesülésről hallok, legyen az bárhoz az országban – jelentette ki Budai Krisztián válogatott hokikapus. - Helyi lakosként fokozza az örömöm, hogy végre kerületünkben is van korcsolyázási lehetőség. Ránk fért már, hogy legyen hol csúszkálni helyben is. Abban bízom, hogy ez csak a kezdet, és a következő években esetleg valamilyen jégkorongélet is elindul szűkebb pátriámban.”
Ha nem is a profik, de az amatőrök már idén is felfedezték maguknak a lehetőségeket, s az esti órákban, amikor ilyen célra lehetett bérelni a pályát, gyakorlatilag minden este hokisok népesítették be a jeget.
– Az adatok szerint nagy számban keresték fel a kerületiek az új létesítményt. Ráadásul januártól, az iskolai időben is megtelt a pálya a kihelyezett testnevelés órát itt tartó osztályokkal. Mindez azt igazolja, hogy a kezdeményezés jó ötlet volt. Már most érlelődik az elhatározás, hogy jövőre újra legyen jégpálya a Bókay Kertben – mondta Lévai István Zoltán alpolgármester.
Tájékoztatása alapján úgy tűnik, körvonalazódik egy másik, nagyobb szabású ötlet is, s akkor nem csupán télen lehet is korcsolyázni.
– Azzal a felvetéssel kerestek meg bennünket, hogy legyen a kerületben műanyag borítású állandó jégpálya, amely egész évben használható. Ha megfelelő üzemeltetőt találunk, és az önkormányzatnak nem kell erre külön költenie, akkor támogatjuk, hiszen célunk a kerületi sportélet felpezsdítése – tájékoztatott az alpolgármester.

Sütő Nagy Zsolt

bp18.hu

komment

süti beállítások módosítása