HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.02.12. 00:44 amikeruletunk

Megújuló fejlesztéspolitika

Az Új Széchenyi Terv a hazai kis- és középvállalkozásokra támaszkodva Magyarország megújítását, régiós vezető szerepének visszaszerzését tűzte ki célul. Világosan látszik az ésszerűbb, egyszerűbb pályázati kiírásokból, hogy a gazdaság élénkítését, a foglalkoztatás bővítését állítja a kormány a középpontba. A kormány még az idén 1100 milliárd forintos forrást fog a gazdaság élénkítésére fordítani.

A gazdaság élénkítés szempontjából a legfontosabb cél, hogy a leendő munkaadók gyorsan és rugalmasan jussanak forráshoz. A vállalkozók határozott igénye volt a kormányzati  konzultáció során, hogy szakítani kell az elmúlt időszakot jellemző gyakorlattal, mivel a körülményes adminisztráció, a lassú ügyintézés, az érthetetlen és felesleges előírások tömege minden értelmes kezdeményezést ellehetetlenített.Gyakran a költségesen előkészített pályázatok formai hibáira hivatkozva zártak ki hasznos elképzeléseket a támogatási folyamatból.

Az Új Széchenyi Terv forrásainak kihelyezése a korábbi 24 jogszabály helyett egyetlen egyetlen kormányrendelettel történik. A bírálati idő rövidebb és a döntéshozatal gyorsabb lett ezenkívül bővült az automatikus pályázatok köre.  A pályázó hamarabb kapja kézhez az elnyert támogatást és egyszerűsödött a kiírások nyelvezete is.

A vállalkozók elfelejthetik a dokumentumhegyeket, mivel az adatlapok oldalszáma harmadára csökkent.

komment

süti beállítások módosítása