HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.01.06. 01:28 amikeruletunk

A Malév helyzetét a 2011-es terv ismeretében rendezik

A Malév tőkehelyzetének rendezéséről a 2010. évet lezáró közgyűlés után és a 2011. évi üzleti terv ismeretében döntenek, a légitársaság csütörtökön folytatódó közgyűlésén nem – közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. szerdán.

A közlemény szerint a nemzeti légitársaságban 95 százalékot meghaladó tulajdonrésszel rendelkező MNV igazgatósága kiadta a mandátumot a Malév 2010. december 8-án megkezdett és január 6-án folytatódó közgyűlésére, amelyen az MNV meghatalmazott képviselőjének indítványa a tőkehelyzet rendezésének elhalasztása lesz.

A döntés indoka az – olvasható a közleményben –, hogy az MNV csak az éves beszámoló és az üzleti terv alapján tudja megítélni a Malév jövőbeni forrás- és tőkeigényét, így tőkerendezést ezen a közgyűlésen nem kíván megvalósítani. „Az MNV Zrt., mint a társaság legnagyobb tulajdonosa ugyanakkor elkötelezett amellett, hogy a nemzeti légitársaság megkezdett reorganizációjának folytatásához és a biztonságos, stabil működéshez szükséges pénzügyi forrásokat biztosítsa” – írja a közlemény.

Az MNV Zrt. a Malév tőkerendezésének kérdését a cég 2010. évi auditált beszámolója alapján a negatív saját tőke mértékének pontos ismeretében fogja megvizsgálni, a társaság legnagyobb hitelezőjének bevonásával.

Az idei költségvetési törvény több mint 13 milliárd forintot irányoz elő a Malév tőkeemelésére. A cégjegyzék 2010. novemberi bejegyzése szerint a Malév jegyzett tőkéje 415,101 millió forint.

(MTI)

komment

süti beállítások módosítása