HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2010.12.22. 05:16 amikeruletunk

Trükkös megoldások

A kerület eladósodásáról régóta lehetett tudni azonban a mértéke mindenkit meglepett. Az új városvezetés az eladósodás tényleges mértékének megismerését követően dolgozta ki a csődhelyzet elkerülése miatt a válságkezelő csomagját.

Az eladósodás mértéke már az elmúlt években is érezhető volt de az akkori ellenzék a helyzet súlyosságával nem lehetett tisztában, mivel a korábbi városvezetés elbagatellizálta a problémát.

A költségvetésben teljesíthetetlen bevételekkel számoltak a kiadási oldalon pedig nem működött a szigor. Volt olyan beruházás például a Karinthy Gimnázium kazáncseréje ahol utólagos pótmunkaként 5 millió forintot kívántak elszámolni. A pótmunka esetekre olyan esetekre vonatkozott volna amikor a közbeszerzéskor még nem ismert extra költségek merültek fel.

Sajnos Magyarországon gyakori, hogy ezt a trükkös megoldást alkalmazva emelik meg a közbeszerzés során kikiáltott árat. Erre a kerületben is több példa akadt.Az előző városvezetés a többmilliós többletköltségeket utólag akarta elszámoltatni.

komment

süti beállítások módosítása