HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2010.12.19. 22:19 amikeruletunk

Nagy sikere volt az élő Betlehemnek

Advent utolsó hétvégéjén három napos ünnepséget szervezett önkormányzatunk közvetlenül a piac mellé, az Üllői út és a Haladás utca sarkán álló területre. Az érdeklődőket élő Betlehemmel, kisállat-simogatóval, tarka műsorral és számos egyéb meglepetéssel várt.

Az időjárás méltó hangulatot biztosított a betlehemezéshez, hiszen a farkasordító hideg és a szakadó hóesés egyaránt jellemző volt ezen a hosszú hétvégén. Mindezek azonban nem szegték kedvét az érdeklődőknek, akikből sosem volt hiány a három nap során.

Szerencsére több kerületi iskola átérezte a kezdeményezés fontosságát. – mondta örömmel Bauer Ferenc önkormányzati képviselő, az ünnepség szervezője. – Gyermekeik műsorokkal is készültek. A hétvége folyamán többször fellépett a Tébláb Együttes is, így mindhárom napon élő műsorok zajlottak a színpadon. Rajtuk kívül Tóth Kálmán, Havasi Gertrúd és Kertész Gyula is igen sokat dolgozott azért, hogy megvalósuljon az álmunk. Három napon át kínálták a forralt borral, és a teával a fellépőket és az érdeklődőket.
A legnagyobb sikert minden kétséget kizáróan az élő Betlehem aratta. Székelyföldi- és anyaországi színészek bújtak a Szent Család tagjainak bőrébe, mégpedig saját, korhű ruháikban.

Manapság gyakran összemosódik Mikulás, Advent és Karácsony ünnepe. A három napos rendezvény egyik célja éppen ezért az volt, hogy Advent – azaz a Jézus várás időszakának – különlegességéből próbáljon meg felvillantani valamit az érdeklődők számára.
A szervezők előre jelezték azt is, hogy szívesen elfogadnak karácsonyi ajándékot a kerületben élő rászorulók részére. A felhívást szerencsére sokan komolyan vették, így a meleg ruháktól a kinőtt korcsolyáig számos felajánlás érkezett.

Bp18.hu

Kovács Attila

komment

süti beállítások módosítása