HTML

2010.12.19. 22:27 amikeruletunk

Lakossági ötletek Imre megújításához

A részönkormányzat imrei városközpont-fejlesztési pályázata túljutott a második fordulón így ez a helyzet remek lehetőséget teremtett annak tekintetében, hogy a Nemes utca megújításához készített terv érintettjei konzultációra jöjjenek össze a PIK-ben. A találkozó lényege az volt, hogy a résztvevők a konkrét terv megismerését követően kiegészítésként észrevételeket javaslatokat tegyenek amelynek révén a tervezőcsapat kisebb korrekciókat tud majd végezni az eredeti terveken. A rendezvény civil kezdeményezésre jött létre amit a pályázati csoport szakmailag támogatott. A tájékoztatón szép számmal jelentek meg a pestszentimreiek valamint a Nemes utcában található kisboltok tulajdonosai.

A találkozón elsősorban a Nemes utca-Vasút út-Kisfaludy utca közötti közterület rendezéséről esett szó ennek is elsősorban a forgalomtechnikai részéről. A tervet Kerékgyártó Tibor közlekedéstervező ismertette röviden majd lakossági észrevételek, hozzászólások következtek.

A résztvevők módosítási javaslatokat tettek a buszmegállók racionálisabb elhelyezésére, gyalogosátkelőhelyeknél a forgalom lassítására, a Nemes utcai átmenő forgalom csökkentésére valamint a Pintér Kálmán Szakorvosi Rendelő környékén új parkolóhelyek létesítésére.

A pestszentimrei városfejlesztésre szánt összeg 960 millió forint és ebből a pénzből 11 projektelem fog megvalósulni.

 

komment

süti beállítások módosítása