HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2010.11.24. 06:06 amikeruletunk

Kisebb osztálylétszámok, csökkenhet a tanárok óraszáma

Mérsékelné a tanárok terhelését és kisebb létszámú osztályokat indítana a kormány. Az intézkedéseknek köszönhetően várhatóan több pedagógusra lesz szükség a pályán, sikerülhet megmenteni az intézményeket és javulhat a színvonal.

Az oktatási törvény lapunk birtokába került koncepciójából kiderül: a pályakezdők és a legkiválóbb tanárok heti kötelező óraszámát tizenöt, a többiekét öt százalékkal csökkentenék. A tervezet november 11-i verziója szerint az eddigi 22 óra helyett a pályakezdőknek 19, a pedagógus I. és a pedagógus II. fokozatba tartozóknak 21, a mestertanároknak pedig maximum 19 órát kellene dolgozniuk.

A tanulók kötelező terhelése ugyan emelkedne, de a legtöbb évfolyamon csak a mindennapos testnevelés bevezetése miatt. Emellett a hatodik és a nyolcadik osztályban várható jelentősebb változás, amely évfolyamokon heti 4,5, illetve 4 órával nőne az óraszám. A gimnáziumok felső évfolyamira járó diákok azonban jelentős terheléscsökkentésre számíthatnak. A 11. és a 12. évfolyamon ugyanis a jelenlegi harminccal szemben huszonkilenc órára csökkenne a kötelező óraszám – részletek a Magyar Nemzet keddi számában.

MNO

komment

süti beállítások módosítása