HTML

2010.11.05. 01:19 amikeruletunk

Brass on Brass

Az 1988-ban alakult együttes nevét úgy lehet lefordítani, hogy réz hátán réz amely arra utal, hogy a megszokott dixieland formációkhoz képest még nagyobb szerepet kapnak a rézfúvósok. Bőgő helyett tubával szerepelnek és persze trombitával meg harsonával.

Az együttes vezetője a kerületünkben élő filmrendező Szobolits Béla.. A Brass on Brass a dixieland legnagyobb slágereit viszi színpadra de egy régi híres táncdal a Marina, Marina is bekerült a reportoárjukba.

A koncertek mellett több fesztiválon is megfordultak. A több, mint egy évtizedes fennállásuk alatt sok helyre hívtak bennünket szerepeltek például többször is a salgótarjáni Nemzetközi Dixieland Fesztiválon, a Sportcsillagok Gáláján vagy éppen Boban Markovicsék előtt muzsikáltak. A Vasúttörténeti Parkban több száz olaszt, a Mozart Hajón pedig amerikaiakat szórakoztattak.

Azonban hűek maradtak a kerülethez is ahol a Szpetember Fesztivál vendégei voltak. Az együttes tagjai képzett zenészek de nem főállásban foglalkoznak a muzsikálással. Akadt közöttük orvos, festő, rendező. Az együttest a Rózsa Ferenc Művelődési Ház után a Kondor Béla Közösségi Ház fogadta be, ahol dixieland klubot működtetnek.

Temesi László

komment

süti beállítások módosítása