HTML

2010.10.23. 23:49 amikeruletunk

Zöld ernyő versmondó verseny

A Peremváros Prímák Géniusz Tehetséggondozó Program keretében megrendezett idegen nyelvi versmondó vetélkedőn nem csak a kerületi gyerekek vehettek részt, hanem a főváros minden szegletéből várták a szervezők a versszerető diákokat.

A Zöld ernyő különleges verseny volt, mert a szavalók magyar költők idegen nyelvre lefordított költeményeit mutatták be.

A Hunyadi Mátyás Gimnázium és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Lőrinci Nagykönyvtára azzal a szándékkal rendezte meg Zöld ernyő címmel a fővárosi idegen nyelvi versmondó versenyt, hogy megemlékezzenek az október 21-i Földünkért Világnapról.

A világnap jó alkalom volt arra, hogy a diákok elgondolkozzanak azon, vajon a hétköznapi életünk során mit lehet tenni a klímaváltozás elleni küzdelemben.
A diákok bemutathatták az állat - és növényvilágot, valamint a természetet és védelmét.  Az idegen nyelvi versmondás célja volt továbbá a nyelvtudás, a többnyelvűség népszerűsítése, nyelvgyakorlás, ismerkedés más népek kultúrájával.
Öt nyelven; angol, német, francia, olasz, spanyol vállalták a középiskolások a megmérettetést.

A versenyt Szarvas Attila oktatási, közművelődési, sport és ifjúsági bizottság elnöke nyitotta meg. A  zsűri elnöke volt Ónodi Eszter színművész, a zsűri tagjai; Bajnok Zsófia  (francia) - Karinthy Frigyes Gimnázium, Kutasi Adrien (angol) -  Vörösmarty Mihály Ének – Zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium,  Ladányi Péter (német) -  Hunyadi Mátyás Gimnázium, José Puig (spanyol) - Károlyi Mihály Magyar- Spanyol Tannyelvű Gimnázium,dr. Mauro Ventriglia (olasz) -  Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem idegen nyelvi lektora.

Díjazottak:
1.helyezett: Kasza Robin József  (II. Rákóczi Ferenc Gimnázium)
2.helyezett: Galavics Gábor (Könyves Kálmán Gimnázium)
3.helyezett: Frajna Mirella (Árpád Gimnázium)

Különdíjat kapott:
Manunta Mira (Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium)
Mag Júlia (Karinthy Frigyes Gimnázium)
Laki Renáta (Adu Vállalkozói Szakközép- és Szakiskola, Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola és Gimnázium)Bánfai Dávid (Adu Vállalkozói Szakközép- és Szakiskola, Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola és Gimnázium)Hajdú Tamás (Adu Vállalkozói Szakközép- és Szakiskola, Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola és Gimnázium)
Vadász Dániel (Árpád Gimnázium)
Víg Márta (Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium
Bucz Magor (Szent István Gimnázium)
Pataki József (Hunyadi Mátyás Gimnázium)

 

 

 

Fotó: Fülep Erzsébet

komment

süti beállítások módosítása