HTML

2012.09.06. 22:29 amikeruletunk

Falfirka-mentes lett a gyógyszertár

1684_0.jpgSikerült eltűntetni a csúf falfirkákat a Vándor Sándor utcai patika épületéről. A munkát a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. központi ügyfélszolgálata szervezte meg, ezzel is hozzájárulva az egész kerületet érintő grafiti-probléma kezeléséhez.

Galgóczy Zoltán önkormányzati képviselő nagyon örült annak, hogy a Szent Lőrinc-telep szívében a felújított Darus utcai iskola és az áprilisban átadott, megújult Mesevár díszkút és pihenőpark mellett lévő patika épületéről lekerültek a falfirkák.

 Sajnos a grafitivel való szennyezés az egész kerületet érinti. Számos közintézményen, de lakóházak falán is találunk falfirkákat – mondta Galgóczy Zoltán. – A patika falának letakarítása egy lépés a kerület tisztaságáért vívott harcban, aki járt arra, az tudja, hogy mennyire csúf látvány volt az összefirkált falfelület. Nyilvánvaló, hogy bőven van még hasonló feladat a kerületben, és szorgalmazni fogom, hogy a helyi, és akár a fővárosi önkormányzattal közösen kidolgozzunk egy stratégiát, hogy miként tudnánk hatékonyabban fellépni az effajta környezetszennyezés ellen.
A képviselő hozzátette, hogy a kerületi takarítási napokon a lakosság segítségével a szemétszedésen kívül a grafiti-mentesítésre is fókuszálni kell. 

Környezetünk védelméhez ez is hozzátartozik, és bár sok még a feladat, annak nagyon örülök, hogy a lakóknak és az önkormányzat munkatársainak köszönhetően képviselői körzetemben a környezetünk megszépítésében is sikerült már eredményeket felmutatni. 

PA-BP18

komment

süti beállítások módosítása