HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.11.08. 00:57 amikeruletunk

Átadták az első Városgazda Kártyákat

 Elindult a kerületi Városgazda Kártya program, amelynek segítségével a programhoz csatlakozó helyi kis- és középvállalkozások szolgáltatásait a kerületi lakosok kedvezménnyel vehetik igénybe.


Az első kártyát a polgármester személyesen adta át

Az első Városgazda Kártyát november 2-án adta át Ughy Attila polgármester Jäckel Györgynének. A nyugdíjas hölgy örömmel váltotta ki a kártyát, remélve, hogy annak használatával segíteni és spórolni tud. 
- Azt gondolom, hogy ha helyi lakosként, fogyasztóként előnyben részesítjük a helyi kisvállalkozókat és náluk vásárolunk, illetve az ő szolgáltatásaikat vesszük igénybe, akkor az visszahat a környezetünkre és közvetve jobbá teszi a mindennapi életünket – mondta Jäckel Györgyné.
A polgármester szerint a Városgazda Kártya célja, hogy a multinacionális cégek térnyerését csökkentse, és a fogyasztókat inkább a kerületi szolgáltatók felé terelje.
- Elsődleges célunk, hogy segítsünk a helyi kis- és középvállalkozásoknak abban, hogy a lakosság az ő szolgáltatásukat vegye igénybe – mondta Ughy Attila.
Már az első délelőtt többen éltek a lehetőséggel és folyamatosan vették át a Városgazda Kártyákat. 
Volt, aki sokgyermekes édesanyaként a mindennapi bevásárlásokon szeretne spórolni. Az adminisztrátorként dolgozó Haászné Sajtos Noémi a háztartásokban előforduló kisebb-nagyobb javítások költségén is szívesen takarékoskodna.
- Fontosnak tartom, hogy ha lehet, akkor a kerületen belül kedvező áron megoldást találjunk egy, a háztartásban előforduló hétköznapi probléma, vízvezeték, vagy gázszerelési feladat megoldására. Ezeket a férjem szokta intézni, és biztos örül majd, hogy a kártyával több helyi kisiparos szolgáltatása olcsóbban elérhető.
A szintén édesanya Botár Stefánia is élni kíván a kártya várható előnyeivel. Mint mondta, lokálpatriótaként annak is örül, hogy a helyi kisvállalkozókat támogathatja a szolgáltatásaik kedvezőbb árú igénybevételével.
- Remélem, hogy minél több helyen használhatom a Városgazda Kártyát és a segítségével spórolni is tudok majd a napi kiadásaimon – tette hozzá.

A Városgazda Kártya kiváltása díjmentes, azt átvenni az önkormányzat ügyfélszolgálati irodájában lehet. 
Az interneten a www.varosgazdakvagyunk.hu oldalon minden információ megtalálható többek között a Városgazda Kártya programban résztvevő szolgáltatókról, és a vállalkozások ugyanitt jelezhetik csatlakozási szándékukat. A szolgáltatók listája már a kezdéskor terjedelmesnek mondható, november 1-ig nyolcvanhét vállalkozás csatlakozott a kerületi kedvezményprogramhoz.

Puskás Attila-BP18

komment

süti beállítások módosítása