HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.10.06. 02:57 amikeruletunk

Műfüves pálya épülhet a Bókay kertben

Rövidesen újabb sportolási lehetőséggel lesz a Bókay kertben, ha a kerületi önkormányzat elnyeri a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által kiírt pályázaton igényelt 13 millió forintot.

A pályázati feltételekkel kapcsolatban Lévai István Zoltán alpolgármester megerősítette, hogy a  szabályzat szerint az igénylőnek rendelkeznie kell legalább 25 százalékos önrésszel, a maradék 75 százalékra lehet pályázni. Pestszentimre-Pestszentlőrinc minden lehetőséget megragad, hogy az itt élők, illetve  az erre járok kulturális sportolási lehetősége biztosítva legyen.

A műfüves pálya kialakítására több helyszín is felmerült, de végül arra az egyedüli helyre esett a választás, ahol a legoptimálisabban kialakítható a létesítmény. A területet mindenki saját belátása szerint használhatja majd kikapcsolódásra. A  pálya az elképzelések szerint alkalmas lesz a felnőttek és a gyerekek aktív pihenésére, valamint labdázásra, futballozásra, esetleg tollaslabdázásra.

A fejlesztés másik haszna, hogy ezáltal megoldódik az egyébként már-már elhasználódott kertrész felújítása is. Az ötletgazdák szeretnék, ha a álya a lakosok egyik fő találkozási, közösségi helyévé lépne elő.

Ha minden a tervek szerint alakul akkor a mozogni vágyok májusban már birtokba vehetik az új létesítményt.

Helyi Téma

komment

süti beállítások módosítása