HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.09.28. 23:47 amikeruletunk

Hasra ütés

Nem volt hasmenés járvány a Kandó Téri Általános Iskolában - légből kapott információk a Lőrinci Magazinban Nagyon érdekes hírrel találhatjuk szembe magunkat, ha a Lőrinci Magazin blogjára tévedünk.

Persze sok bizodalmunk nincs az előbb nevezett sajtóorgánum hitelességével kapcsolatban, de gondoltuk, egy próbát megér, utána néztünk hát alaposan a dolgoknak. A történet nagyon egyszerű: a Lőrinci Magazin szerkesztője szerint a Kandó Téri Általános Iskola alsó tagozatában hasmenés járvány tört ki, méghozzá a menzán elfogyasztott spenót miatt. Ez a feltevés - szerencsére - igen egyszerűen ellenőrizhető, hiszen hasmenéses járvány ideje alatt igencsak megcsappan a tanulói létszám. Kérdésünkre Magyar Márta, az iskola igazgatója az alábbi információkat adta: „a hiányzások száma szeptember 5-én 4 fő volt, egyiknek sincs köze a közétkeztetéshez; 2 fő igazgatói engedéllyel van távol Horvátországban, 1 fő mandulaműtét előtti kivizsgáláson volt, 1 fő lázas, megfázásos beteg.”

Jelen cikk írója nem rendelkezik orvosi végzettséggel, mégis felmerül benne az egyszerű kérdés: hogy ha az alsó tagozatos gyerekek a spenóttól lettek rosszul, akkor az ugyanazt az ételt evő felső tagozatosoknál miért nem terjedt el a járvány? A kérdés persze költői, hisz nem volt szó megbetegedésekről. Persze az, hogy az étel nem terjeszt semmilyen betegséget, teljesen alapvető dolog. Más a helyzet azzal, hogy kinek mi ízlik. A minőségi követelményeknek mindenkor meg kell felelni, így rákérdeztünk az iskola vezetésénél arra is, milyen visszajelzéseket kapnak a diákoktól az ételekkel kapcsolatban. Erre a következő választ kaptuk: „Megfelelő hőfokon érkezik az ebéd, a szolgáltatóval napi kapcsolatban vagyunk, szolgáltatói kedvességgel találkozunk, egyeztetünk folyamatosan.

Olyan ínycsiklandozó illat lengi be a Kandó Téri Általános Iskolát, mint már 2 éve nem, összességében mind a gyerekek, mind a szülők, mind az iskola részéről csak jót tudunk mondani.”

A kapott információk tükrében kijelenthető, hogy a kerületi közétkeztetéssel nincsen különösebb probléma, a Lőrinci Magazin vizionált hasmenéses járványa pedig nem más, mint agymenés.

pestszentlorinc.info

komment

süti beállítások módosítása