HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.09.18. 19:36 amikeruletunk

Egyre kisebbek a telkek, ahol egyre zsúfoltabban élnek

Pestszentlőrinc és Pestszentimre területén egyre több a kertvárosi övezet. Az itt élők ragaszkodnak az élhető és esztétikus lakókörnyezethez és szívesebben látnak házuk környékén fákat, bokrokat, mint újabb építési területeket. Ha egy kertvárosi rész átalakul néhány év alatt, annak az ott élők nem igazán örülnek, mert azzal együtt a környék hangulata is megváltozik, ami közvetetten befolyásolja az ingatlanok árát.

Ezen lakóssági igény alapján a kertvárosban élők joggal várják el, hogy közvetlen lakókörnyezetükben megálljon a túlzott fejlődés. A kerület kertvárosi részében élők a csend, a nyugalom és a tiszta levegő miatt költöztek ki Budapest belvárosából a külső kerületekbe, mint a XVIII.kerület.

Azonban az engedély nélküli építkezések miatt ez a nyugodt kertvárosi jelleg veszélyeztetve van, mivel az ilyen típusú építkezéseknél fákat vágnak ki, hogy minél kisebb területre, minél több lakóingatlant építsenek. Ennek következtében egyre kisebb telkeken élnek, egyre zsúfoltabban az emberek.

De szerencsére az engedéllyel épített házak építésénél az elvárt mértéknél is nagyobb területet hagynak zölden.

A szaknyelv szerint minden szilárd burkolatot nélkülöző felület zöld területnek minősül, attól függetlenül, hogy beültették-e gyeppel, növényekkel vagy sem. A főútvonalak mentén a beépíthetőség 100 százalékos, a parkoknál csupán 2 százalékos. A fővárosi keretszabályozás értelmében a beépítés nem lehet nagyobb 35 százaléknál, miközben a zöld terület nem lehet kevesebb 50 százaléknál.

Minden törvénytisztelő polgár érdekelt abban, hogy visszabontásra kerüljenek azok az építkezések, ahol engedély nélkül a keretszabályokat be nem tartva történtek meg a lakóingatlanok felépítése.

gobé

komment

süti beállítások módosítása