HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.09.12. 04:05 amikeruletunk

Lehetetlen az átkelés a MÁV viselkedése miatt

Kerületünkben már jó ideje igen súlyos problémát okoz, hogy a Sárkánycenternél kialakításra került vasúti gyalogos-felüljáró liftje hónapok óta nem működik. A kerületi önkormányzathoz folyamatosan érkeznek a panaszlevek, de sajnos az ügy megoldása nem a testület hatáskörébe tartozik, hanem a MÁV-hoz.

A kerület mindent megtett az ügy érdekében, amit megtehetett. Kerületünk polgármestere Ughy Attila levélben hívta fel a figyelmet a MÁV illetékesei előtt, a helyzet tarthatatlanságára, de érdemi cselekedett a megoldás irányába a vasúttársaság részéről nem történt.

Ennek következtében azok a lakosok, akiknek nagy szüksége lenne az említett környéken a könnyű átkelésre, sajnos számukra igen nehézkes a közlekedés, mivel hosszabb kerülő utat kell megtenniük úti céljuk elérése végett.

A helyzetet pedig súlyosbítja az a körülmény, hogy az ég világon semmiféle hirdetmény nem tájékoztatja a járókelőket a felvonó jelenlegi állapotáról. Igaz ugyan, hogy a lépcsőfok oldalán rámpákat alakítottak ki, de az maximum csak a biciklisek számára hasznos, akik szívesebben tolják, mint emelik kerékpárjukat. A kerekes székesek, a kisgyerekesek és az idősek viszont egyáltalán nem tudják használni.

A MÁV pedig továbbra is hallgat és semmit nem csinál a kerületi lakosok életét megnehezítő ügy megoldása érdekében. Tehát a MÁV viselkedése miatt továbbra is lehetetlen az átkelés.

Prométheusz

komment

süti beállítások módosítása