HTML

2011.09.10. 01:35 amikeruletunk

Térkép készül a talajvízről

A lakosság segítségét várja a kerület csapadék- és talajvíz-elevezetési problémáival foglalkozó munkacsoport. A szakértőkből álló testület feltérképezte a legveszélyeztetettebb pontokat, és most a helyiek segítségét kéri, hogy pontosítsák a kialakult képet.

Évről évre súlyos gondokat okoz a kerületben a felgyülemlett csapadékvíz és az el nem vezetett talajvíz – ez Pestszentlőrinc és Pestszentimre földrajzi, valamint örökölt infrastrukturális adottságai miatt van így. A víz okozta kár minden esztendőben tetemes, és eddig nem történt érdemi lépés a baj megelőzésére. Lévai István Zoltán alpolgármester kezdeményezésére alakult meg tavasszal – mérnökök, jogászok, hivatali, gazdasági szakemberek részvételével – az a munkacsoport, amelyik a problémák feltérképezését és a lehetséges megoldások felkutatását vállalta. A munkacsoportot életre hívó képviselő-testület praktikusan Péntek Tamás városüzemeltetési divízióvezetőt kérte fel a szakcsoport irányítására.

− Tavasszal, nyár elején, a belvizes időszakban kezdtük el feltérképezni, hogy melyek a kerület leginkább veszélyeztetett pontjai. Tíz olyat találtunk, ahol a csapadék- és talajvíz minden évben komoly kárt okoz – magyarázta Péntek Tamás. A következő lépés a megoldási ötletek kidolgozása, ám előtte a munkacsoport pontosítani kívánja a szakértői felmérés eredményét.

Az említett tíz gócpontot a rendelkezésünkre álló adatok alapján és személyes vizsgálattal határoztuk meg. Ám elképzelhető, hogy akad még több olyan terület, ahol a lakosságnak kárt okoz az elvezetetlen víz, ezért egy formanyomtatványt juttattunk el a kerületiekhez, és arra kértük őket, ezen jelezzék, ha további problémákat észlelnek – tájékoztatott a csoportvezető. A válaszokat szeptember 15-ig várják vissza, azok feldolgozása után pedig a megoldások kidolgozása és a szükséges anyagi források feltárása következik.

BP18

komment

süti beállítások módosítása