HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.07.28. 01:36 amikeruletunk

Kompenzálták az egészségügyi dolgozók bérét

Mindenki előtt ismert azon kormányrendelet, hogy az adóváltozások következtében a költségvetési szervezeteknél dolgozók bére nem csökkenhet. A kerületi önkormányzat a kormányrendelet kihirdetését követően azonnal munkához látott és alaposan átvizsgálta a kerületi költségvetési szerveknél dolgozó polgárok munkabérét, hogy az miképpen változott az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését követően. A vizsgálat alapján kiderült, hogy nagyon sokan pozitívumként éltek meg az egykulcsos SZJA bevezetését, mivel általa növekedett a jövedelmük, de az egészségben dolgozók számára nem érte el a kívánt hatást, mert az ő munkabérük csökkent.

Az önkormányzat a múlt káros hagyományai alapján nem ígérgetett, hogy majd orvosolja a problémát és érvényt szerez a kormányrendelet érvényesítésének, hanem ahogy az egy felelős vezetéstől elvárható rögtön cselekedett. Végre egy olyan vezetése van a kerületünknek, amelyik nem ígérget Pató Pál úr módjára, hanem amikor szükséges, akkor cselekszik.

A helyzet megoldása érdekében a képviselő-testület egy olyan rendeletet fogadott el, amely a kerületi egészségügyi dolgozók bérét védi és óvja. Ezáltal nincs a kerületben egyetlen egy egészségügyi dolgozó sem, aki hátrányként élné meg az új adórendszert, mert a kormányrendelet értelmében kompenzálták a bérüket.

Molnár Károly Géza

komment

süti beállítások módosítása