HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.07.23. 02:26 amikeruletunk

Egy újabb kacsahír

A kerületi Kacsa Magazin ( Lőrinci Magazin) már sokadig alkalommal bizonyos információkat tudatosan eltitkolva, aljas szándék által vezérelve, károkozási szándékkal olyan féltételezéseket állít be tényként, aminek a valósághoz semmi köze sincsen. A meseújság most éppen azt állította, hogy az Evangélikus Egyház végérvényes a múlt leszámolására készül és ennek tudható be az a jelenség, hogy a Hunyadi Mátyás Gimnázium udvarán a tablók szemeteskonténerben találhatóak.

Annak azonban már nem néztek utána, hogy hány tablóról van szó, miért kerültek azok oda és milyen állapotban vannak. Ha ezt a közlés előtt megtették volna, akkor nem egy újabb kacsahírrel kéne fárasztani a kerület polgárait, hanem végre a Kacsa Magazin részéről egy tárgyilagost tudósítást olvashatnánk. A helyzet a tablókkal kapcsolatban a következő.

Szó sincs arról, hogy tömeges jelenségről lenne szó, mert mindössze 5 tabló került menthetetlen állapotuk miatt a szemeteskonténerbe, így megállapítható, hogy az Evangélikus Egyház nem készül a múlt leszámolására. Sőt az egyház illetékeseinek nyilatkozata alapján a múlt értékeinek megőrzésére és ápolására lehet számítani.

Ezek a tablók is csak azért kerültek a konténerbe, mivel az elmúlt évek hanyagsága következtében beázott az a alagsori épületrész, ahol az iskola a tablókat tárolta és emiatt pár tabló szétázott. Azonban a beázás miatt időben cselekedve az iskola tablóit előbb lefotózták, majd átvitték egy új, száraz raktárba, ahol biztonságuk garantált.

Az iskola örökségének számító tablók szétázásáért az egyedüli felelős a korábbi szocialista városvezetés , amely eltűrte évekig az épület állapotának romlását, beázását, amely a múlt értékeinek veszélyeztetését hozta magával. Ha időben kijavították volna a hibákat, akkor erre az eseményre se kerülhetett volna sor.

A Kacsa Magazin pedig  előbb tájékozódjon és utána tudósítson. Ne fárassza a kerületieket a különböző kacsahírekkel, amelynek semmi köze sincs a valósághoz.

-spartacus-

komment

süti beállítások módosítása