HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.06.23. 01:28 amikeruletunk

Jogászok vizsgálják a kerületi újság hamis állításait

Megerősítette a pestszentlorinc.info értesülését a kerületi polgármesteri kabinet, miszerint jogászok vizsgálják annak a lehetőségét, hogy miként lehet jogorvoslattal élni a Lőrinc Magazinban megjelent hamis állításokkal szemben. A Városkép úgy tudja: a jogászok az ingyenesen terjesztett újság eddigi lapszámait is vizsgálják, mivel egy sor lakossági bejelentés érkezett, hogy az újság kontroll nélkül, politikai megrendelést sejtető valótlan információkat terjeszt.



A kabinet egyelőre nem kívánja nyilvánosságra hozni,

hogy mely cikkek és milyen állítások ügyében vizsgálódik. Az azonban biztos, hogy a lap legutóbbi számában, „Nagy utazás” címmel megjelent cikk több olyan hamis állítást is tartalmaz, amelyek miatt vélhetően jogi elégtételt kaphatnak az érintettek.

 

Rudas Katalin

nevével jegyzett, több kerületi fórumon csak "szócsőként", "kampánykiadványként" aposztrofrált lap tendeciózusan, bizonyítékok nélkül, a jóhiszeműséget kihasználva számol be a kerületi eseményekről.

 

A Városkép által megkérdezett szakértők szerint – az eddig vizsgálataik alapján – egyelőre csak a főszerkesztő felelőssége megkérdőjelezhetlen a hamis állítások terjesztésében.

 

A szakértők emlékeztetnek arra is, hogy az új médiatörvény az eddigieknél lényegesen szigorúbb büntetésket ír elő valótlan információk terjesztésének esetében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A „Nagy utazás” című cikkben

a Lőrinc Magazin névtelen forrásokra hivatkozva az állítja, hogy májusban az önkormányzat erdélyi, tusnádfürdői útjára Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere repülővel utazott, és – állítja a cikk – a repülőutat közpénzből finanszírozták.

 

A kabinet hivatalos tájékoztatása szerint Ughy Attila

nem volt tagja

a küldöttségnek, így az állítás már önmagában sem állja meg a helyét; az ebből levont következetések így „alapból” okafogyottak.

 

A delegációban egyébként több kerületi intézményvezető is helyet kapott, akik a határontúli iskolai kirándulások lehetőségeit mérték fel, illetve nevelési tanácsadók is a küldöttséggel utaztak, ők a gyermekjóléti kérdések megválaszolásához végeztek feltérképezést.



Ughy Attila

sem a jogi vizsgálat megkezdését, sem a lap munkáját nem kívánta kommentálni. Lapunknak szűkszavaún csak annyit nyilatkozott: méltatlannak érzi, ha valakik úgy akarnak politikai tőkét kovácsolni, hogy félretájékoztatják azokat, akiktől a saját népszerűségük növekedését várják.


A tusnádfürdői látogatás a cikkben említettetek mellett konkrét állapotfelmérési célt is szolgált: milyen lehetőségek vannak arra, hogy testvérvárosként Pestszenlőrinc-Pestszentimre támogassa a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthont? A Böjte Csaba atya által működtetett gyermekotthonban kilencvenhat gyermek él; többek között ennek a látogatásnak is volt köszönhető, hogy a kerület önkormányzata sikeres jótékonysági bált rendezett, amelynek felajánlásai a gyermekközpont anyagi stabilitását segítették.

 

Városkép

komment

süti beállítások módosítása