HTML

2011.06.17. 01:13 amikeruletunk

Mezőőri szolgálat a kerületben

Kerületünk is csatlakozott a másik három kerület (X., XVI., XVII. ) által hatékonyan működtetett mezőőri társuláshoz. Erről írt alá társulási megállapodást június 15-én dr. Lévai István Zoltán alpolgármester a kerületi polgármesteri hivatalban. Így már kibővített létszámú mezőőri szolgálat munkatársai járőröznek kerületünkben is a külterületek védelmére, azaz a tulajdon megóvására, az illegális szemétlerakás, kábelégetés és fakivágás megakadályozására.



A társulási megállapodásról szóló dokumentumokat a Kovács Róbert, a  X. kerület alpolgármestere, Horváth Tamás, a XVII. kerület alpolgármestere, Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere és kerületünk részéről dr. Lévai István Zoltán alpolgármester látta el kézjegyével.

Az résztvevő kerületek egyre bővülő köre (jelezte csatlakozási szándékát a XV. kerület is) szép példája a hatékony és takarékos összefogásnak, amely régiós együttműködéssé nőheti ki magát.
A Rákosmenti Mezei Őrszolgálatot eredetileg azért hozták létre, hogy a kerület határában levő termőföldeket megvédjék a tolvajoktól – mondta Oláh Csaba a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat intézményvezetője. – A leggyakoribb bűncselekmények, melyek ellen fellépünk az illegális hulladéklerakás, engedélynélküli fakitermelés, terménylopás, kábelégetés.

A Rákosmenti Mezei Őrszolgálat ügyeleti telefonján (+36 20 331 8001) bármikor hívhatnak minket, ha hasonló esettel találkoznak, és mi azonnal a megadott helyszínre megyünk. Az illegális szemétlerakók ellen ugyanis csak akkor tudunk hatékonyan fellépni, ha tetten érjük őket.


Rákosmenti Mezei őrszolgálat
A mezőőrök feladataikat közalkalmazottként, sötétzöld; „Rákosmenti Mezei Őrszolgálat” feliratú formaruhában, sörétes vadászlőfegyverrel és a rendőrségnél rendszeresített könnygázszóró palackkal felszerelve látják el. A szakmai felügyeletet a mezőgazdasági igazgatási szerv és az illetékes rendőrkapitányság gyakorolja. A mezőőr tevékenysége során együttműködik a polgárőrséggel, a külterületeken működő sport-,és civil szervezetekkel, a területileg illetékes vadásztársasággal, és a rendőrséggel.
 
bp18.hu

komment

süti beállítások módosítása