HTML

2011.05.31. 02:08 amikeruletunk

Kerületünk lesz a bázisa az új kézilabdacsapatnak

A PLER KC és a FTC képviselői sajtótájékoztatón jelentették be a két klub fúzióját, így tehát létrejön Budapest egyesített kézilabdacsapata, amelynek vezetőedzője Zsiga Gyula lesz.

Pénteken délelőtt az Új Tündérkert Étterem adott otthont a PLER és az FTC egyesülését bejelentő sajtótájékoztatónak. Az eseményen jelen volt Ughy Attila polgármester, Lévai István Zoltán alpolgármester, Szarvas Attila az önkormányzat sportbizottságának elnöke, Zsiga Gyula mesteredző, az egyesített csapat leendő vezetőedzője, valamint a klubok és a szponzorok képviselői.

Megcélozni a Szegedet, majd a Veszprémet

Ughy Attila polgármester kijelentette: már tavaly is felmerült a fúzió ötlete, ám akkor végül elmaradt a két csapat egyesülése. Idén viszont mindenben sikerült megegyezni, így létrejöhetett a megállapodás.
- Úgy vélem, nagy lehetőségek rejlenek a fúzióban - hangoztatta Ughy Attila. - Szeretnénk megcélozni előbb a Szegedet, majd a Veszprémet. Akkor lehetünk elégedettek, ha viszonylag rövid időn belül az ország legjobb csapatai közé emelkedik kerületünk csapata. Miután a Veszprém magasan kiemelkedik a honi mezőnyből, az első évben a 2-4. helyezés valamelyikét célozzuk meg.

Itt lesz a bázis

Nem véletlenül nevezte kerületünk csapatának az egyesített gárdát, ugyanis amint Lévai István Zoltán elmondta, minden hazai meccsét a városrészben vívja majd az új csapat.
- Mi leszünk a bázis - kezdte a legfontosabbal az alpolgármester. - Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy többnyire itt edz majd a csapat, és ami fontosabb: valamennyi hazai meccset is a kerületünkben fognak rendezni. Azért a "kerületünk" megfogalmazás, mert a csapat fogadtatása is befolyásolhatja a mérkőzések helyszínét. Ha nagy létszámú szurkolói bázis alakul ki a csapat körül, akkor valószínűbb, hogy a Pestszentimrei Sportkastély szolgál majd hazai pályaként az együttes számára.

A szín és a név még eldöntésre vár

Sem a sajtó munkatársainak rendelkezésére bocsátott közlemény, sem pedig a hozzászólások nem tudatták az új csapat hivatalos nevét. Mint kiderült, nem hanyagságról vagy feledékenységről van szó, az ok sokkal prózaibb: nem született még döntés a végleges csapatnévről. Ugyanígy kérdéses az együttes színe is, de ebben kaptunk fogódzót Ughy Attilától, aki sejtetni engedte, hogy a zöld, a kék és a fehér színekre érdemes nagyobb tételben fogadni... Június 15-ig azonban minden, most még nyitott kérdés eldől majd!

Zsiga Gyula: nemes feladat vár rám

Egy, a színkombinációnál sokkal fontosabb kérdésre azonban választ kaphattunk. Eszerint az új csapat szakmai irányításáért Zsiga Gyula felel majd. Székfoglalójában a következőket emelte ki:
- Bár sem 'lőrinci, sem pedig ferencvárosi nem vagyok, hiszen évek óta Angyalföldön élek, mégis van kötődésem mindkét klubhoz - kezdte a mesteredző. - Annak idején magam is játszottam a Tromosban, edzőként pedig gardíroztam a ferencvárosi lányokat. Így részben mégis igaz, ha azt mondom: hazajöttem! Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy nagy és nemes feladat vár rám új állomáshelyemen. Igyekszem megfelelni az elvárásoknak. Magam is nagy tervekkel vágok bele a munkába, már csak azért is, mert hosszú évek után fogok ismét a férfiszakágban dolgozni.

Zsiga Gyulával egyéves szerződést köt az egyesített csapat vezetősége, a folytatásról az első év függvényében (is) döntenek majd. Fontos, hogy az új együttesben résztulajdonos lesz ugyan Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata, ám ez természetesen nem zárja ki azt, hogy befektetők érkezzenek a csapat mellé. Sőt, városrészünk vezetése - a ferencvárosiakkal egyetemben - bízik abban, hogy többen is a gárda mellé állnak majd, mint támogatók.

Megmarad mindkét utánpótlásműhely

Ugyancsak sarkalatos kérdés, hogy az egyesülést követően mi lesz a két klub önálló utánpótlásbázisával. Erre vonatozóan a Ferencváros eddigi szakosztályvezetője, Horváth István szolgált megnyugtató és nagyon szép jövőképpel kecsegtető válasszal:
- Mindkét klubnak jelentős utánpótlásbázisa van, amelyeket érintetlenül fogunk hagyni. A két csapat utánpótlásszinten külön is indul majd, ami fontos, hiszen így megmarad a folyamatos versenyeztetés mindkét klubnál. Úgy véljük, igen komolyan profitálhat az egyesített felnőttcsapat abból, ha két csapatnyi utánpótlás-korú játékosból válogathat saját kerete megerősítésére.

 
Kovács Attila-bp18.hu

komment

süti beállítások módosítása