HTML

2011.05.09. 03:58 amikeruletunk

Fogadj örökbe egy falut!

A "fogadj örökbe egy falut" kezdeményezés képes lesz megvalósítani azt, hogy a városi és a vidéki fiatalok egymásra találjanak - húzta alá Chladek Tibor Ágh Péterrel közösen tartott pénteki sajtótájékoztatóján.

A kormányalakítást követően a Fidelitas egy olyan kabinetrendszert alakított ki, ami szervesen igazodik a minisztériumi struktúrához - hívta fel a figyelmet Ágh Péter. A Fidelitas elnöke hozzátette: ezzel azt szeretnék elérni, hogy a fiatalok véleményét minél hatékonyabban tudják becsatornázni a kormányzati döntéshozatalba. Mint folytatta, az elmúlt időszakban számos miniszter és államtitkár vett részt a kabinetek által szervezett programokon, szinte minden szaktárca vezetője pedig felvette a kapcsolatot a fiatalokkal. Ágh Péter kitért Mihalovics Péter miniszteri biztos személyére is, akinek elsődleges feladata, hogy az új nemzedék kihívásaira megfelelő választ tudjon adni. Ennek kapcsán készült el az a vitairat, melynek egyik része a "Fogadj örökbe egy falut" programjavaslat is.

Az elmúlt nyolc esztendőben, a Gyurcsány-Bajnai korszak idején a megszorításoktól terhes kormányzati politika megpróbált éket verni a városi és a vidéki fiatalok közé, akiket másodrangú állampolgárokként kezeltek - jegyezte meg Chladek Tibor, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet titkára. Ezért zártak be kisiskolákat, postákat, és ezért számoltak fel számos vasúti szárnyvonalat is - fűzte hozzá. A Fidelitas kabinetvezetője ugyanakkor leszögezte: a vidék és a városok Magyarországa összetartozik.

Azért találtuk ki ezt a kezdeményezést, hogy Magyarország települései és a benne élő fiatalok egymásra találjanak - adott magyarázatot a "Fogadj örökbe egy falut" elnevezésű programra Chladek Tibor. A részletekről szólva azt is elmondta, hogy a Fidelitas minden nagyobb város polgármesterének elküld egy levelet, melyben arra kéri a városvezetőket, hogy a környékükön lévő kistelepülések közül karoljanak fel egyet-egyet, úgy, hogy az ott élő fiatalok számára az elkövetkező időszakban biztosítsanak olyan lehetőségeket, melyeket saját lakóhelyükön nem kaphatnak meg. Ezért cserébe pedig arra kérjük a kistelepülések fiataljait - folytatta Chladek -, hogy a városi fiatalokat ismertessék meg a vidéki létforma szépségeivel és a mezőgazdasági tevékenységek alapjaival. "Mi azt szeretnénk, hogy ez az ország, a mi hazánk, a közös otthonunk ne szeretet nélküli ház legyen (...), ez a program arról szól, hogy szeretettel töltsük fel az országot" - zárta gondolatait.

(fidesz.hu)

komment

süti beállítások módosítása