HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.05.08. 17:37 amikeruletunk

Biztonságosabb lesz a Határ utca

Régóta okoz problémát a Határ utca környékén élők számára az egyre növekvő forgalom és az ebből következő balesetveszély. A FIDESZ-KDNP vezette önkormányzat érzékelve a problémát az ott élőkkel egyeztetve sebességkorlátozásra és fekvőrendőrök telepítésére készülnek.

A biztonságos normális közlekedés megvalósítása már régóta hiú ábránd az itt élők számára. A közlekedés a Határ utcánál egyenesen életveszélyes köszönhetően a száguldozó autósoknak, akik autópályaként használják az útszakaszt, mivel rájöttek, hogy gyorsabban jutnak itt el a Nagykőrösi útra, mintha a lámpás részeket használnák.

A probléma megoldása érdekében májustól kikerülnek a 30-as táblák valamint fekvőrendőrök telepítését tervezik az útszakasz bejáratánál. A 30-s zóna következtében jóval nagyobb biztonságban lesznek a gyalogosok az érintett területeken, mint az elmúlt években. A fekvőrendőrök telepítésére a lakók beleegyezésével kerülhet sor. Ezért azokat a lakókat akik a tervezett fekvőrendőrök közelébe laknak felkeresik és véleményüket kikérik az önkormányzat illetékesei.

A Határ utcai állapotok jól mutatják, hogy hogyan változott meg a kerület helyzete az utóbbi évtizedben épült lakóparkok nyomán. Miközben a gyarapodó népesség előnyös helyzetbe hozta a kerületet, az elmaradt infrastrukturális fejlesztések komoly problémát okoznak.

A probléma már rég a múlt részese lenne ha ezt a helyzetet a lakókkal történő egyeztetés folyamán az elmúlt évtized során az akkor hatalmat gyakorló MSZP-SZDSZ koalíció időben súlyának megfelelően a társadalmi elvárás szerint kezelte volna. Azonban ezt nem történt., mivel a kerületi szocialistáknak fontosabb volt választóik képviselete helyett a mutyik a haverok javadalmazásának kivitelezése, mint az, hogy esküjüknek megfelelően képviseljék azokat akikért felesküdtek.

Amit a szocialisták elmulasztottak azt most a FIDESZ-KDNP megvalósítja, mivel számukra fontos képviselői esküjüknek megfelelően a jogos társadalmi igény kielégítése a választóik által jelzett problémák felszámolása.

Szerkesztőség

komment

süti beállítások módosítása