HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.05.05. 22:38 amikeruletunk

Forrásmixszel ráznák fel a cégeket

A kerületek közül elsőként írt alá együttműködési megállapodást az önkormányzat a Fővárosi Közgyűlés által létrehozott Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvánnyal. Nem csupán formális aktusról van szó, a helyi mikro- kis - és középvállalkozások támogatására hamarosan tanácsadó iroda nyílik a Kondor Béla sétányon.

A válság óta egyre nehezebb vállalkozói hitelekhez jutni az egyes kereskedelmi bankoknál és ez érezhető hatással van nemcsak  az ország, hanem a fővároson belül a kerület versenyképességére is. Az alapítványhoz fordulók forráshoz jutása többek között abban tér el a széles körben bevett gyakorlattól, hogy a vállalkozókkal szorosan együttműködve alakítanak ki a számukra egy optimális forrásmixet amely a beruházás és forgóeszközigényekre is kedvező lehetőségeket tartalmaz, ám ehhez is csak egy megvalósíthatónak ítélt üzleti terv bemutatása után juthat hozzá a kérelmező.

Az ország 20 éve épít kapitalizmust de tőke nélkül egyáltalán nem egyszerű a rendszer kulcsfigurájává, vállalkozóvá válni. Ennek a folyamatnak a része a tanácsadás is, hiszen nem mindenkinek állnak rendelkezésére ehhez a feltételek. Ez azt is jelenti ha kell akkor a lehetőség a tanácsadói iroda által adott arra, hogy az illetőt lebeszéljék a kockázatos vállalkozás beindításához amennyiben a helyzet olyan. Ugyanakkor egy megvalósítható üzleti terv és a siker kilátása esetén azoknak is lehetősége lesz hitelt kapni akik banki szempontból nem hitelképesek.

komment

süti beállítások módosítása