HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.03.17. 01:23 amikeruletunk

Hogyan nyert a vesztes

A kerületi intézmények karbantartási feladatainak ellátása érdekében 2009-ben keretmegállapodásos közbeszerzési eljárás zajlott. Az első eljárásban nyílt eljárás történt, amellyel a Vagyon 18 Zrt. az OKFON Zrt.-t bízta meg.

Az eljárás során 10 cég nyújtott be érvényes ajánlatot. A felhívásban a keretmegállapodás résztvevőinek létszámát hétben határozta meg, amellyel közé az egyik pályázó nem került be. Ennek ellenére 2009-ben a Vagyon 18 Zrt. számos intézmény felújítási munkálataira kötött vállalkozási szerződést a társasággal. A munkák minden esetben festés, mázolás, kerítésfestés és hasonló volt.

Érdekes, de az előzmények ismeretében nem meglepő, hogy a vállalkozás kültagja a közbeszerzési eljárás idején a Vagyon 18 Zrt. vezérigazgató-helyettese volt. Így a cég a közbeszerzésről szóló 2003. évi előírásai alapján nem is pályázhatott volna. Ráadásul a vezérigazgató-helyettesnek a szerződések megkötéséhez aláírási jogosultsága sem volt. Az ügylet kimeríti a hanyag és hűtlen kezelés mellett a vesztegetést is.

A Fővárosi Főügyészség korábban nyomozást rendelt el a Projekt 18 Kft. és a társaság között hasonló körülmények alapján létrejött szerződések kapcsán. Így várhatóan ezt az ügyet feljelentéskiegészítés keretében csatolják a már folyamatban lévő büntetőügyhöz.

komment

süti beállítások módosítása